Ράδιο Βήτα Chatbox

«Δεν σταματούσαν να τον χτυπάνε»: Σοκάρει ο ξυλοδαρμός παιδιού από συμμαθητές του μέσα σε σχολείο στα Πατήσια

Συγκλονίζει η αγριότητα της επίθεσης που δέχθηκε 11χρονος στα Πατήσια, ενώ ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως το συμβάν έγινε μέσα στο σχολείο του και, συγκεκριμένα, στο προαύλιο. Μάρτυρες περιγράφουν καρέ - καρέ όσα έγιναν όταν το παιδί της Ε’ Δημοτικού βρέθηκε περικυκλωμένο από συμμαθητές του.

«Το πιο σοκαριστικό είναι ότι τον χτυπούσαν στο κεφάλι. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό στο σχολείο. Η αιτία είναι πραγματικά ασήμαντη. Του ζήτησαν να σηκωθεί από μια θέση που καθόταν στο προαύλιο και εκείνος αρνήθηκε, είπε όχι», δήλωσε συγγενής του 11χρονου.

Πώς συνέβη η επίθεση

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Ο δάσκαλος στο τμήμα του παιδιού απουσίαζε και η τάξη κατέβηκε στο προαύλιο, όπου βρισκόταν και τμήμα της ΣΤ’ Δημοτικού.

«Το περιστατικό έγινε την τελευταία διδακτική ώρα της ημέρας. Αυτό είναι το απίστευτο. Τα παιδιά που του επιτέθηκαν είναι μια τάξη μεγαλύτερα. Το εξοργιστικό είναι ότι το συμβάν έγινε σε διδακτική ώρα, στο προαύλιο. Τον χτυπούσαν 5-6 παιδιά χωρίς να σταματάνε και το παιδί ήταν αιμόφυρτο», λέει μάρτυρας στο Mega.

Την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού, η μητέρα του 11χρονου βρισκόταν έξω από το σχολείο και περίμενε τον γιο της να σχολάσει. Όταν άκουσε τις φωνές πλησίασε, μπήκε μέσα και είδε το παιδί της τραυματισμένο. Από το σχολείο, ο τραυματισμένος μαθητής και η μητέρα του πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για καταγγελία. Εκεί το παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Το παιδί έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα, με τους γιατρούς να ενημερώνουν από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς που τρέχουν την έρευνα.

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η υγεία του παιδιού! Αφότου επουλωθούν οι πληγές στο σώμα και την ψυχή του μετά θα δούμε τι άλλο θα κάνουμε», είπε ο συγγενής του παιδιού.

Η μητέρα του 11χρονου υποστηρίζει ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί της μπήκε στο στόχαστρο μέσα στο σχολείο του.

«Από το σχολείο την καλέσανε να της μιλήσει μία κοινωνική λειτουργός. Όταν ήταν πιο μικρός, πρώτη, δευτέρας δημοτικού λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του, ήταν ήπιος σα χαρακτήρας και γι’ αυτό η μητέρα είχε επικοινωνήσει πολλές φορές με το σχολείο, μέχρι που αναγκάστηκε και έκανε αναφορά στην πρωτοβάθμια το 2019», είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Ζαχαρούλα Φραντζή.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του παιδιού έχει προβληματίσει έντονα και το υπουργείο Παιδείας με τον Γενικό του Γραμματέα να υπόσχεται το πρωί ότι θα καταλογιστούν ευθύνες και θα παρθούν μέτρα για να μπει ένα τέλος στα επεισόδια του τελευταίου διαστήματος.

Τα πρώτα λόγια του παππού του 11χρονου

«Ο εγγονός μου είναι καλύτερα, προσπαθεί να αναρρώσει. Είναι όμως άσχημα ψυχολογικά. Έχουμε βάλει δικηγόρο και έχει αναλάβει εκείνη. Αυτά που έχουν ειπωθεί είναι σωστά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο και στο παρελθόν. Εγώ είμαι μακριά και προσπαθώ να μάθω τι συμβαίνει».

Το παιδί βρίσκεται για Τρίτη μέρα στο νοσοκομείο ενώ όπως λένε οι γονείς του εάν χρειαστεί θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Γονείς καταγγέλλουν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση από την διεύθυνση του σχολείου.

Οι μαρτυρίες

«Ήταν παιδιά από την Δ’ δημοτικού και παίζανε ποδόσφαιρο. Η ΣΤ’ το έπαιζαν μάγκες και καλά και έλεγαν να φύγουν η Δ’ από εδώ και όλο τους πήγαιναν από γήπεδο σε γήπεδο. Το παιδί αυτό τους λέει ‘’εγώ εδώ θέλω να παίξω’’ και αυτοί πήγαν κατά πάνω τους, 5 άτομα, κάπου εκεί ήταν. Και άρχισαν να τον βαράνε. Έπεσε κάτω και του άνοιξαν τη μύτη. ’Ήταν ένας και αυτοί ήταν 10». 

Πηγή ethnos


Σχόλια