Ράδιο Βήτα Chatbox

Χίος: Φαντασμαγορικός ο ρουκετοπόλεμος, το βράδυ της Ανάστασης, στο Βροντάδο (Βίντεο)

Εντυπωσιακός ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος ανάμεσα στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής στην Χίο.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, ο αριθμός των ρουκετών ήταν τόσος ώστε αφενός το έθιμο να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου να μη δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια θεατών, πιστών αλλά και κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στη ζώνη πυρός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκτίμηση είναι ότι έπεσαν περίπου 20.000 ρουκέτες όταν προ πανδημίας ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 100.000.

Ενδεικτικό του αυτοπεριορισμού ήταν το γεγονός ότι οι πρώτες ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν αρκετά αργότερα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Χίος: Με άρωμα Χόλυγουντ ο ρουκετοπόλεμος

Ο ρουκετοπόλεμος της Χίου βρέθηκε στο επίκεντρο χολιγουντιανής παραγωγής, με την εταιρεία MSG να καταφθάνει στο νησί προκειμένου να κινηματογραφήσει με μέσα τεχνολογίας το έθιμο, προκειμένου να προβληθεί στη μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, τη γνωστή MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas.

Πίσω από την κινηματογράφηση βρίσκεται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ.

Σημειώνεται ότι η Χίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 35 μέρη από όλον τον κόσμο για μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν στην MSG Sphere στο Λας Βέγκας. 

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια