Ράδιο Βήτα Chatbox

Θεοδωρικάκος: Δεν σταματά η έρευνα για καμία υπόθεση αν δεν βρεθούν οι ένοχοι

Το μήνυμα πως η αστυνομική έρευνα δε σταματά για καμία υπόθεση αν δεν βρεθούν οι ένοχοι για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σχετικά με τον αριθμό των ανθρωποκτονιών, ο υπουργός ανέφερε πως το έτος 2022 διαπράχθηκαν 79 ανθρωποκτονίες, οι «λιγότερες από όλα τα τελευταία 15 χρόνια» και πως το 90% εξιχνιάστηκαν από την ελληνική αστυνομία.

«Δεν πρόκειται ποτέ η ελληνική αστυνομία να σταματήσει την αναζήτηση ενόχων, δεν σταματά η έρευνα για καμία υπόθεση αν δεν βρεθούν οι ένοχοι για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό θέλω να είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα

Σε ό,τι αφορά στην εγκληματικότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως οι αριθμοί δείχνουν πως η χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα το έτος 2022 είναι κατά 25% μικρότερη από το μέσο όρο της περιόδου 2015-2019.

Πρόσθεσε πως διαρκώς απελευθερώνονται από πάρεργα αστυνομικές δυνάμεις, φέρνοντας ως παράδειγμα το γνήσιο της υπογραφής, που έχει σταματήσει να εκδίδεται από ταΑστυνομικά Τμήματα εδώ και 1,5 χρόνο.

«Αυτό απελευθέρωσε τρεις αστυνομικούς από κάθε Αστυνομικό Τμήμα», τόνισε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως θα τερματιστεί η μεταφορά δικογράφων από την αστυνομία.

Δεν θα μετακινούνται από τις φυλακές για να δικαστούν κρατούμενοι κατηγορούμενοι

Μια ακόμη σοβαρή μεταρρύθμιση θα αφορά, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τη μη μετακίνηση των κρατούμενων κατηγορουμένων από τις φυλακές προκειμένου να δικαστούν.

Για την εν λόγω μεταρρύθμιση ανέφερε πως μπορεί να γίνει πράξη μέσα σε 1,5 χρόνο.

«Θα πάμε σε διαδικασία όπου σε κάθε φυλακή κατασκευάζουμε μία ειδική αίθουσα από την οποία θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης ψηφιακής, διαδικτυακής με τους χώρους των Δικαστηρίων, ώστε κρατούμενοι οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι ή μετέχουν σε μία δίκη να μην χρειάζεται να μετακινηθούν. Θα γλιτώσουμε χιλιάδες Αστυνομικούς από το καθήκον τέτοιου είδους μεταγωγών, οι οποίες έχουν και κόστος και συχνά είναι και επικίνδυνες αποστολές κατά κυριολεξία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ασφαλής προορισμός

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη, πως η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό κάτι που όπως είπε, αναγνωρίζεται και διεθνώς.

«Κανείς δεν πηγαίνει για διακοπές, για τουρισμό λιγοήμερο ή πολυήμερο σε μία ξένη χώρα, εάν δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Γεγονός λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταρρίπτει τον ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε τουριστικές ροές και φέτος αναμένουμε αρκετά εκατομμύρια παραπάνω από ό,τι πέρσι, που ήταν επίσης ένα ρεκόρ. Αυτό δείχνει ότι όλη η ανθρωπότητα αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο νόμος ισχύει απολύτως στη Μύκονο – Ενισχύεται η αστυνόμευση

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, οι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά και τα υπόλοιπα τουριστικού ενδιαφέροντος μέρη, ενισχύονται με 830 πρόσθετους αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν κατευθυνθεί στα αεροδρόμια της χώρας και στους σταθμός εισόδου και εξόδου 1.188 αστυνομικοί μας.

Σε ό,τι αφορά στη Μύκονο, μέχρι την 1 Μαΐου θα έχουν τοποθετηθεί 100 πρόσθετοι αστυνομικοί και σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι 30.

«Η Μύκονος είναι ένας τόπος που ισχύει απολύτως ο νόμος του ελληνικού κράτους και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο με κανέναν», δήλωσε εμφατικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εξήγησε πως στο νησί πηγαίνουν μονάδες της οικονομικής αστυνομίας και των ΟΠΚΕ και πως εφόσον υπάρξουν κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, «θα υπάρξουν και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αν χρειάστηκε και ΜΑΤ από την Αθήνα». 

Πηγή cnn.gr


Σχόλια