Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης για Γεωργούλη: «Ίσως τώρα συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος που έσκαβαν»

Αιχμηρό σχόλιο για την υπόθεση Γεωργούλη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφεύγοντας τη χρήση ονομάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη έμμεση πλην σαφή αναφορά στην υπόθεση Γεωργούλη, μιλώντας στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για τα Ιόνια νησιά, αφήνοντας «αιχμές» για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως επίσης δεν κατονόμασε.

«Ίσως ένα σχόλιο μόνο για τις πολύ πρόσφατες εξελίξεις που μονοπωλούν τη θεματολογία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους. Τίποτα παραπάνω για τα θέματα αυτά», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του πρωθυπουργού στην γραμμή που ακολουθούν πολλά στελέχη της ΝΔ, με αναφορές σε αναρτήσεις και hashtag τουλάχιστον συκοφαντικά που έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο όταν σοβαρά εγκλήματα για βιασμούς παιδιών και κακοποίηση είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη είναι αναπόφευκτο ότι, σε προεκλογική περίοδο, θα ανέβαζε το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη. Κύριο χαρακτηριστικό των αντιδράσεων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κουνούσε το δάχτυλο σε παρόμοιες υποθέσεις, βρέθηκε ο ίδιος σε δεινή θέση. Στη λογική του «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» οι τοποθετήσεις των γαλάζιων στελεχών.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλου. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να «κουνάει το δάχτυλο» στην Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού για τους χειρισμούς της στην «υπόθεση Λιγνάδη»» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 για την καταγγελία σε βάρος του Γεωργούλη. «Πώς ο κύριος Παπαδημούλης, ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την καταγγελία εις βάρος του;» διερωτήθηκε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει στο τραπέζι αυτή την πολιτική θα κάτσει να την υποστεί τώρα»

«Νομίζω η κουβέντα θα είχε άλλη διάσταση εάν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επιλέξει να ακολουθεί μία τέτοια μικροπολιτική, την μικροπολιτική της κλειδαρότρυπας. Και τώρα αναπόφευκτα πέφτει θύμα αυτής της πολιτικής» είπε στο ίδιο κλίμα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, μιλώντας στο MEGA. «Γι’ αυτό και συζητάμε για την πολιτική διάσταση του θέματος και όχι για την ποινική η οποία είναι ουσιαστική. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χτίσει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, το οποίο εξηγούμε στον κόσμο ότι ποτέ δεν υπήρχε, και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στηρίξει τον μύθο που έχει φτιάξει. Αλλά το ψέμα και η υποκρισία βγαίνουν γρήγορα στον αέρα. Είναι το απτό παράδειγμα της υποκρισίας. Τα ψέματα θα τα δούμε στην πορεία» εξηγεί.

«Όταν βγαίνεις και λες ότι τον απέπεμψα σε 10 λεπτά και πολιτικά είμαι εντάξει, αυτό πρέπει να το δεχθείς σε όλες τις παρατάξεις όταν συμβαίνουν. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακόμα και για «μικρά» θέματα προσπαθούν με αισχρά «χάσταγκ» να τα κάνουν πολιτικά ζητούμενα. Και φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε την πολιτική διάσταση, ακριβώς επειδή ακολουθείται μία τέτοια πολιτική. Προφανώς και έχει πολιτικές διαστάσεις και έτσι όπως το έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι πρέπει να το θέσουμε και εμείς. Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο για πράγματα που και «εσύ» έχεις κάνει. Tο ψέμα έγκειται στο «δεν γνώριζα». Ο ΣΥΡΙΖΑ πόσες φορές έχει τοποθετηθεί για φήμες; Να μην κάνουμε πολιτική με φήμες» τόνισε ο κ. Σενετάκης.

«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει στο τραπέζι αυτή την πολιτική θα κάτσει να την υποστεί τώρα. Και αφού συμφωνήσουμε ότι είναι λάθος η πολιτική, να πάμε στην επόμενη μέρα. Όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά. Θίγουμε την υποκρισία και το ψέμα. Άρα με το να το λήξει πολιτικά το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ, το λήγει και για την ΝΔ;» κατέληξε.

«Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό – Ακούσαμε ότι γνώριζαν υψηλόβαθμα στελέχη»

«Εγείρονται πολλά πολιτικά ζητήματα γιατί το όνομα της κυρίας Χρονοπούλου βγήκε στη δημοσιότητα χωρίς να το θέλει. Άκουσα χθες τον κ. Λοβέρδο να λέει ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε το όνομα της κ. Χρονοπούλου. Τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα είναι τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό. Διότι ακούσαμε ότι υπήρχαν υψηλόβαθμα στελέχη, ο κ. Παπαδημούλης, ο κ. Κούλογλου, η κ. Τσαπανίδου, είπαν ότι το θέμα το γνώριζαν» είπε αρχικά η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Άρια Αγάτσα, μιλώντας στο MEGA για την υπόθεση Γεωργούλη.

«Όταν θες να είσαι ένας χώρος που μιλάς πολύ συχνά για ηθικό πλεονέκτημα, όταν γίνεται κάτι σχετικό με τα στελέχη σου, να ψάχνεις πολύ βαθιά τι έχει συμβεί, διότι εάν το κάνεις αυτό, γυρίζει και μπούμερανγκ. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η υπόθεση με τον Λιγνάδη, αντί να μείνουν στο μεμονωμένο περιστατικό του Λιγνάδη, άρχισαν να μιλούν για ευθύνες όλου του χώρου της ΝΔ και μάλιστα να δείχνουν με το δάχτυλο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με απίστευτα «χάσταγκ». Δεν το έψαξαν σε βάθος, ήταν γνωστό, υπήρχε καταγγελία, δεν μπορεί 3 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το ήξεραν, το άφησαν και τώρα έχουμε αυτό που γίνεται τώρα» τόνισε η κυρία Αγάτσα. 

Πηγή in.gr

 


Σχόλια