Ράδιο Βήτα

Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: Στρώνει χαλί για την ήττα του ο κ. Τσίπρας

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε χθες να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο με ένα “γκρίζο” σποτ, ένα “μαύρο” σποτ, το οποίο θυμίζει μια πολύ δύσκολη στιγμή την οποία όλοι βιώσαμε ως ένα εσωτερικό τραύμα. Αλλά και με κάποιες δηλώσεις του αρχηγού του, όπου λίγο πολύ τι μας είπε; Να προσέχουμε, λέει, τα fake news, να προσέχουμε λέει τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις, τις αποστασίες, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «στρώνει χαλί ο κ. Τσίπρας από τώρα για την εκλογική του ήττα. Αυτό κατάλαβα εγώ από αυτά τα οποία είπε. Ψάχνει δικαιολογίες για το τι θα γίνει στην κάλπη της 21ης Μαΐου», προσθέτοντας ότι «εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να τον ακολουθήσουμε σε μια καμπάνια γκρίζου. Θα θυμίζουμε στους πολίτες την τετραετία Τσίπρα. Αλλά θα το κάνουμε με ευπρέπεια και επικαλούμενοι πραγματικά δεδομένα. Θα θυμίζουμε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, όχι γιατί θέλουμε να γυρίσουμε έτσι σε αυτές τις εποχές το νου μας, αλλά γιατί αυτό το οποίο έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας ως “κυβέρνηση ηττημένων” -προσέξτε- προϋποθέτει μια σύμπραξη και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25».

«Και είναι το ίδιο ΜέΡΑ25 το οποίο μας λέει “δεν πειράζει και αν κλείσουν οι τράπεζες” και τώρα ανακαλύπτει, λέει, διάφορα άλλα συστήματα πληρωμών τα οποία τα αποκαλεί “Δήμητρα”, τα διάβαζα και εγώ σήμερα αυτά. Δηλαδή αντί για ευρώ θα πληρωνόμαστε με “Δήμητρες”, δεν ξέρω πώς το φαντάζονται. Αλλά αυτό στο μυαλό τους είναι η “κυβέρνηση των ηττημένων”, η λεγόμενη “προοδευτική διακυβέρνηση”. Πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, οι πολίτες πολύ καλά γιατί ψηφίζουν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της ψήφου τους», τόνισε.

Στα παραπάνω αντιπαράβαλε την πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η μόνη ουσιαστική και η μόνη πραγματική πρόταση διακυβέρνησης η οποία προτείνεται σήμερα στους πολίτες είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε πρόγραμμα, έχουμε μία ξεκάθαρη πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος, επιμένουμε στην αυτοδυναμία όχι από αυταρέσκεια αλλά επειδή θεωρούμε ότι η αυτοδυναμία σήμερα είναι προϋπόθεση σταθερότητας για τον τόπο, είναι προϋπόθεση για να μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να αντιμετωπίζουμε κρίσεις».

«Σκεφτείτε λίγο τι θα συνέβαινε αν είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας στον Έβρο, ας πούμε, και θα έπρεπε να συνεννοηθούμε με άλλους συγκυβερνήτες για το αν έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα ή αποτελεσματικά. Είναι το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η κρίσιμη εκλογή, η μόνη εκλογή όπου αυτή τη στιγμή εγώ εστιάζω το ενδιαφέρον μου είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Θα προκύψει κυβέρνηση μετά από την 21η Μαΐου; Δεν το ξέρουμε. Δύσκολο λόγω της απλής αναλογικής. Η κάλπη της 21ης Μαΐου, όμως, θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος πρέπει να κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία. Και αυτός που πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα, τη Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που πρέπει να κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία είναι η Νέα Δημοκρατία». 

Πηγή topontiki

Σχόλια