Ράδιο Βήτα

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: «Ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές»

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος μίλησε για τα σχέδια που έκανε με τον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ επιχειρεί να τον παρουσιάσει ως αθώο.

Για τα σχέδια που επεξεργάζονταν μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη μίλησε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ενώ επιχείρησε να τον παρουσιάσει ως αθώο για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξή του στο Open, ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν θα κατέβει στις εκλογές, όπως ούτε και το κόμμα «Έλληνες», ενώ χαρακτήρισε τη διαδικασία «φάρσα».

Ο Κανελλόπουλος, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του Κασιδιάρη δεν μπορεί να συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή γιατί πρόκειται για κόμμα που ιδρύθηκε το 2020 και πρέπει να κρίνεται για τα χρόνια που υφίσταται. Ο ίδιος αντέτεινε σαν επιχείρημα ότι «σήμερα σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν κομμουνιστές».

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο πρώην αντιεισαγγελέας είπε ότι υπάρχει «τεκμήριο αθωότητας» για τον Κασιδιάρη, καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και «μέχρι τότε ο κατηγορούμενος πρέπει να θεωρείται αθώος».

Θυμίζουμε ότι ο πρώην δικαστικός ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος του Κασιδιάρη «Έλληνες», πριν ζητήσει την επανενεργοποίηση του κόμματός του «ΕΑΝ», από τον Άρειο Πάγο, μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού από τις εκλογές, μετά την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο Κανελλόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα του Κασιδιάρη, με ανάληψη της προεδρίας από μεριάς του πρώην αντιεισαγγελέα. Ωστόσο, όπως ανέφερε, επειδή «υπήρξε σχέδιο συνωμοτικό» στο οποίο συμμετείχαν «πρώτης γραμμής κυβερνητικά στελέχη… περιμέναμε πως θα εξελιχθεί το σχέδιο αυτό».

Ο πρώην αντιεισαγγελέας πρόσθεσε ότι αποκλείεται να συμμετέχουν υποψήφιοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο «ΕΑΝ».

Για τους Εμφιετζόγλου και Μπογδάνο

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε ζητήσαμε ούτε μας ζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα Εμφιετζόγλου», είπε σε σχέση με τις ακροδεξιές συνεργασίες εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. 

Πηγή in.gr

 


Σχόλια