Ράδιο Βήτα Chatbox

Τραμπ: Χειρότερος από πέντε αποτυχημένους προέδρους μαζί ο Μπάιντεν

Τα 34 κακουργήματα για τα οποία διώκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων και εμπλοκής σε συνωμοσία προκειμένου να υπονομεύσει τις εκλογές του 2016, χαρακτήρισε, στις πρώτες δηλώσεις του ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, ως το τελευταίο σε μια σειρά προσπαθειών με στόχο να τον αποτρέψουν από το να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Στην 25λεπτη ομιλία του την Τρίτη το βράδυ, με ακροατήριο υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ο Τραμπ είπε πως δεν φανταζόταν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική».

«Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», είπε καταφερόμενος εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, που του άσκησε τη δίωξη.

«Δεν μπορούν να μας νικήσουν στην κάλπη, έτσι προσπαθούν να μας χτυπήσουν μέσω του νόμου», ανέφερε επίσης. «Αυτή είναι η χώρα στην οποία ζούμε, ωστόσο, αυτή τη στιγμή. Οι ΗΠΑ είναι ένα χάος».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον υψηλό πληθωρισμό και τις απειλές από τη Ρωσία και την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν και η διοίκηση του έχουν αποτύχει. «Εάν παίρνατε τους πέντε χειρότερους προέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και τους αθροίζατε, δεν θα είχαν κάνει την καταστροφή που έχει προκαλέσει στη χώρα ο Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνηση Μπάιντεν», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας τα περί «επέμβασης» στις εκλογές. «Και τώρα αυτοί οι ριζοσπαστοαριστεροί τρελοί θέλουν να ανακατευτούν στις εκλογές μας χρησιμοποιώντας την επιβολή του νόμου», πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ ισχυρίζεται πως ο τέως πρόεδρος ενεπλάκη σε συνωμοσία προκειμένου να υπονομεύσει την ακεραιότητα των εκλογών το 2016. Η εισαγγελία υποστηρίζει πως ο Τραμπ ήταν μέρος ενός παράνομου σχεδίου προκειμένου να αποκρύψει αρνητική πληροφόρηση -συμπεριλαμβανομένης της παράνομης δωροδοκίας με 130.000 δολάρια με στόχο την απόκρυψη πληροφοριών που θα μπορούσαν να πλήξουν την προεκλογική του εκστρατεία.

Το κατηγορητήριο επισημαίνει πως το αδίκημα της παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων ήταν μέρος της «προώθησης της υποψηφιότητάς του».

Πηγή naftemporiki


 

Σχόλια