Ράδιο Βήτα Chatbox

Κύπελλο Ελλάδος: Για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας ο τελικός

Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Παρασκευή και ύστερα από πρόταση του προέδρου Τάκη Μπαλτάκου, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Novibet θα γίνει στις 20 Μαΐου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Ολα τα μέλη της επιτροπής, 16 τον αριθμό, συμφώνησαν με την πρόταση που κατατέθηκε και έτσι ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς θα κριθεί το Σάββατο, παραμονή των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, αλλά το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε κυπριακό έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου, ύψωσε απαγορευτικό για την διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό υπό το φόβο επεισοδίων.

Αλλο γήπεδο εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που να πληροί τις προϋποθέσεις δεν φαίνεται να υπάρχει και έτσι η ομοσπονδία κατέληξε στην επιλογή της Λευκωσίας.

Συν τοις άλλοις, μετά τον ορισμό των εκλογών στις 21 Μαΐου, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί ο τελικός επί ελληνικού εδάφους την παραμονή τους (20/5) ή νωρίτερα από τις 27 Μαΐου κι ενώ οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν αποδεσμεύσει τους παίκτες τους για διακοπές το συντομότερο δυνατό, αφού ακολουθούν τα καλοκαιρινά προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σημειωτέον πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού. Τη Μεγάλη Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 της Opap Arena, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία μετά τη νίκη του με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Προ ημερών ο γενικός διευθυντής του σταδίου «ΓΣΠ» της Λευκωσίας είχε μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Metrosport και είχε πει πως ο τελικός θα μπορούσε να λάβει χώρα στο συγκεκριμένο γήπεδο.

«Θα μπορούσε να γίνει ο τελικός στο Στάδιο, δεν έχουμε πρόβλημα να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα, έχει έγκριση επιπέδου “4” και έχουν πραγματοποιηθεί αγώνες και του Champions League μέχρι και τη φάση των “8”. Θα έλεγα ότι το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν έχουμε κάποια κρούση ούτε από την ΕΠΟ ούτε από την Κυπριακή Ομοσπονδία, ο τελικός του Κυπριακού Κυπέλλου είναι 3 Ιουνίου και το γήπεδο είναι διαθέσιμο εκείνες τις ημερομηνίες για να υποδεχθεί τον τελικό» .

Ο ίδιος τότε επισήμανε πως «υπάρχουν [στις εξέδρες] φίλαθλοι και των δύο ομάδων στην Κύπρο, από θέμα ασφάλειας θα έλεγα ότι διασφαλίζουν καλύτερα τη διεξαγωγή του αγώνα, είναι πιο οργανωμένη η αστυνομία της Κύπρου από την Ελληνική και υπάρχουν διακριτές εξουσίες. Στην Κύπρο υπάρχουν φίλοι και των δύο ομάδων σε κάθε αγώνα και είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε οπότε θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και στον τελικό», είχε πει. 

Πηγή kathimerini

 

Σχόλια