Ράδιο Βήτα Chatbox

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το Αρσάκειο: «Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι»

Αποτροπιασμός για το νέο περιστατικό bullying στο Αρσάκειο Σχολείο στο Ψυχικό, όπου 15χρονος έπεσε θύμα έξι συνομήλικών του που τον έδεσαν με πετονιά από τον λαιμό, κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Όπως προκύπτει από μαρτυρίες δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ μητέρα καταγγέλλει πως υπάρχουν και «μαχαίρια».

Ο 15χρονος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεχόταν επιθέσεις μέχρι και δίπλα στο γραφείο των καθηγητών.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται έρευνα στο σχολείο και αναμένεται να διευκρινιστεί εάν τα συγκεκριμένα έξι παιδιά θα συνεχίσουν να φοιτούν εκεί. Πάντως, όπως καταγγέλλει μητέρα μαθητή προς το παρόν τα παιδιά πάνε κανονικά σχολείο.

«Υπάρχει μαθητής που κυκλοφορεί με πεταλούδα μαχαίρι»

Η μητέρα που πηγαίνει η κόρη της στο σχολείο αυτό, ειδικότερα, επιβεβαιώνει τα περιστατικά και ισχυρίζεται ότι οι καθηγητές και οι διευθυντές προσπάθησαν να το «καλύψουν».

«Δεν μας ήρθε επίσημη ενημέρωση από το Αρσάκειο. Έκαναν μόνο μία ανάρτηση στο Instagram και, μάλιστα, έχουν απαγορεύσει τα σχόλια», ανέφερε αρχικά για το πώς ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα της μετέφερε το παιδί της, υπήρχε μεγάλη αναστάτωση στο προαύλιο, ενώ όταν άρχισαν να ρωτάνε τους δασκάλους τι συμβαίνει, εκείνοι τούς είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα «παιχνίδι» μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου, «δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως, μην αναστατώνεστε» και «παρόλα αυτά αν κάποιος σας ενοχλήσει να έρθετε να μας το πείτε».

Υποστήριξε, δε, ότι τα παιδιά που έκαναν το bullying χθες (3/4) πήγαν κανονικά στο σχολείο.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως «γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά και κάθε φορά οι διευθυντές λένε "μην ανησυχείτε". Υπάρχει μαθητής που κυκλοφορεί με πεταλούδα μαχαίρι και εκβιάζει τα παιδιά. Οι καθηγητές το γνωρίζουν».

ΕΔΕ και για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Το χρονικό

Οι έξι 15χρονοι έδεσαν πάνω σε καρέκλα με πετονιά έναν συμμαθητή τους την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Στη συνέχεια, άρχισαν να κοροϊδεύουν το παιδί και να το βρίζουν και έφυγαν από το σχολείο αφήνοντας τον συμμαθητή τους σε αυτή την κατάσταση.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Τα υπόλοιπα παιδιά επειδή είχε παρέλθει το αυτόφωρο δεν κρατήθηκαν.

Οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ το θύμα μετέβη στον ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο, σύμφωνα με το OPEN.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία. 

Πηγή ethnos


Σχόλια