Ράδιο Βήτα Chatbox

Άρειος Πάγος: Δεκτή η παραίτηση Τζανερρίκου με Προεδρικό Διάταγμα

Δεκτή έγινε με προεδρικό διάταγμα η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου, ο οποίος μέχρι πρότινος προήδρευε του Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο νομιμότητας των κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 10 Απριλίου για λόγους ευσυνειδησίας και προσωπικής επαγγελματικής ευθιξίας, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία ο έλεγχος νομιμότητας των κομμάτων θα γινόταν από την πλήρη σύνθεση του Α1 Τμήματος, δηλαδή των 11 μελών της και όχι από την πενταμελή σύνθεση, όπως ίσχυε μέχρι τότε.

Ειδικότερα, το προεδρικό διάταγμα της παραίτησης Τζανερρίκου αναφέρει:

«Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά. Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023).

 

Ο Υπουργός

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

Σχόλια