Ράδιο Βήτα Chatbox

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Τους έφεραν με φουσκωτή βάρκα στον Έβρο

Άγνωστες λεπτομέρειες από τo κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Δράστες ένας Έλληνας και ένας Γερμανός, οι οποίοι είχαν ως στόχο να παραλάβουν και να μεταφέρουν μετανάστες από τα σύνορα προς την Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας συνολικά 20.000 ευρώ για το ταξίδι.

Οι δράστες μετέβησαν με αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα από την Θεσσαλονίκη έως τα σύνορα. Διέμειναν το βράδυ σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και ξεκίνησε η παρακολούθησή τους από την Αστυνομία και στη συνέχεια παρέλαβαν τα άτομα από την περιοχή των Φερών και τα μετέφεραν προς Θεσσαλονίκη με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Ο ένας ως προπομπός για να ελέγχει την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων και να «καθαρίζει» τον δρόμο, ώστε το δεύτερο αυτοκίνητο με τους μεταφερόμενους να μπορεί να ακολουθεί και να περνά απαρατήρητο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έγινε και η σύλληψη. Πάνω τους βρέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι τέσσερις υπήκοοι Συρίας μεταφέρθηκαν στην όχθη του Έβρου με φουσκωτή βάρκα και στη συνέχεια κινήθηκαν με τα πόδια.

«Ο εντολέας μας αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα καθώς αποδείξαμε ότι δεν είναι αναγκαία η κράτησή του μέχρι την απολογία του ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου», δήλωσε στο enikos.gr, ο ποινικολόγος, Αντώνης Καραγιάννης που εκπροσωπεί τον Έλληνα που κατηγορήθηκε. 

Πηγή enikos


Σχόλια