Ράδιο Βήτα Chatbox

Ξεκίνησε το έργο επέκτασης του φράχτη του Έβρου

Για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κατασκευάσει τον φράχτη στο σύνολο της συνοριογραμμής της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο μίλησε στη Voria.gr ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει ήδη το έργο της κατασκευής του τμήματος των 35 χιλιομέτρων.

«Το έργο της επέκτασης του φράχτη τα επόμενα 35 χιλιόμετρα έχει ήδη ξεκινήσει είναι δεδομένη η απόφασή μας ότι μέσα στην επόμενη 4ετια θα κατασκευαστεί ο φράχτης στο σύνολο των 140 χιλιομέτρων που είναι τεχνητά εφικτό να γίνει στον ποταμό Έβρο, είτε το έργο γίνει μόνο από εθνικούς πόρους είτε πετύχουμε με την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι μια κρίσιμη επένδυση ασφαλείας για την Ελλάδα και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και επομένως και της εγκληματικότητας αλλά και για λόγους που αφορούν την εθνική άμυνα» δήλωσε στη ο κ. Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα ο υπουργός στο πλαίσιο του φόρουμ των Δελφών απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργο Ευγενίδη αναφέρθηκε εκτενώς στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σταματήσει την ανομία στη Μύκονο λέγοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι, δεν υπάρχουν άβατα ανομίας και παραβατικότητας» και πρόσθεσε ότι στο νησί έχουν σταλεί επιπλέον 100 αστυνομικοί «ενώ θα σταλούν και άλλοι 30», προκειμένου να συνδράμουν στους ελέγχους. Επιπλέον είπε ότι εάν χρειαστεί θα σταλούν και ειδικές δυνάμεις όπως ΜΑΤ όταν θα γίνουν κατεδαφίσεις παρανόμων κατασκευών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και για τον λόγο αυτόν επιλέγεται από τόσα εκατομμύρια τουρίστες και ανακοίνωσε ότι έχουν σταλεί 830 επιπλέον αστυνομικοί στα αεροδρόμια προκειμένου να γίνονται σε γρήγορο χρόνο οι έλεγχοι, ενώ άλλοι 1.188 αστυνομικοί έχουν σταλεί σε πύλες εισόδου και νησιά.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα είπε ότι το 2022 έχει μειωθεί και συγκεκριμένα κατά 25%, σε σχέση με την περίοδο 2015-19, ενώ όσον αφορά την απελευθέρωση των αστυνομικών από αλλότρια καθήκοντα είπε ότι προχωρά κανονικά. Έδωσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σταμάτησε το γνήσιο της υπογραφής στα αστυνομικά τμήματα με αποτέλεσμα «να απελευθερωθούν 3 αστυνομικοί σε κάθε τμήμα» ενώ προχωρά η δημιουργία ειδικών αιθουσών στις φυλακές προκειμένου μέσω διαδικτύου οι κατηγορούμενοι να συμμετέχουν στις δίκες. Έτσι όπως είπε θα σταματήσει το έργο των μεταγωγών και πρόσθεσε ότι σταματά σύντομα και το έργο της μεταφοράς των δικογραφιών από τους αστυνομικούς. Όλα αυτά, όπως είπε, θα απελευθερώσουν περί τους 5.000 αστυνομικούς από αλλότρια έργα οι οποίοι θα βγουν έξω στους δρόμους.

Ερωτώμενος για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι την ελληνική αστυνομία διοικεί η «greek mafia», ο κ. Θεοδωρικάκος τη χαρακτήρισε απαράδεκτη και τόνισε ότι οι επίορκοι αστυνομικοί διώχνονται από το Σώμα. Ανέφερε μάλιστα ότι το 2022 διώχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 34 επίορκοι αστυνομικοί. 

Πηγή directus.gr

 

Σχόλια