Ράδιο Βήτα Chatbox

Τσίπρας: Με «όπλο» την καθημερινότητα απέναντι στους γαλάζιους «αντιπερισπασμούς»

Η στήριξη του εισοδήματος, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η μεταρρύθμιση στο κράτος ώστε αυτό να είναι, δίκαιο, ασφαλές και αποτελεσματικό είναι τα τέσσερα ζητήματα που αποτελούν την αιχμή της προεκλογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τα οποία προβάλει ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του.

«Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, αποτελεσματικό κράτος» επαναλαμβάνει χαρακτηριστικά τις τελευταίες ημέρες στις εξορμήσεις του και την επικοινωνία με τους πολίτες.

Επίσης, «σηκώνει» τα μηνύματα υπέρ της ανάγκης για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής στις 21 Μαϊου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή μέσα από τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι «πιο σταθερές» από τις «αλαζονικές» αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Αύριο Τρίτη (4/4) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παρουσιάσει την συνολική πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, κόκκινα δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας σε εκδήλωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στο μεταξύ, και με δεδομένο ότι ο εκκρεμεί η ανακοίνωση του 25% των υποψηφιοτήτων, ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο παρουσίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υποψηφιότητα του ράπερ Μιθριδάτη στο Νότιο Τομέα Αθήνας. Κάτι που προϊδεάζει για τον τρόπο που θα κινηθεί ως τη συνολική παρουσίαση των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων, πιθανόν στην Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει πριν την μεγάλη εβδομάδα. Με άλλα λόγια αναμένεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει στα σταδιακή ανακοίνωση κάποιων από τα ονόματα – εκπλήξεις που δεν παρουσιάστηκαν μαζί με τα υπόλοιπα αλλά κρατήθηκαν για την επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής μάχης.

Στο μεταξύ τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και μετά το Άργος και την Καλαμάτα, όπου προχώρησε στην πρώτη ανοιχτή ομιλία μετά τα Τέμπη, το Σάββατο επισκέφθηκε την Αγία Παρασκευή και την Κυριακή βρέθηκε και μίλησε στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας.

Φράχτης στον Έβρο vs φράχτης στα προβλήματα

Κατά την περιοδεία που είχε στην Αγία Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας σε μια σύντομη ομιλία του απάντησε και για τον φράχτη στον Έβρο, μετά και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην περιοχή σε εκδήλωση για την επέκτασή του.

Από τη μία απάντησε στις επιθέσεις της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες για την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο – η κυβερνητική πλευρά έκανε λόγο για «τροπολογία Παπαδημούλη», ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ήταν πρόταση τεσσάρων ευρωομάδων που ψήφισε και το μισό λαϊκό κόμμα.

Όπως είπε το θέμα δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι» όπως τον κατηγορεί η ΝΔ στο πλαίσιο της ατζέντας που «εφευρίσκει» καθώς επενδύει στην τοξικότητα και τον διχασμό– «καρφώνοντας» παράλληλα ότι οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές απείχαν από την εν λόγω ψηφοφορία. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ουσιαστικά πως συντάσσεται με την πολιτική που στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλαδή το «να χρηματοδοτούνται πολιτικές για να υπάρχουν νόμιμοι δίοδοι, για να μην πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μονάχα στις χώρες πρώτης υποδοχής. Να πηγαίνουν και στη Γερμανία, και στη Γαλλία και στην Ουγγαρία».

Από την άλλη έφερε σε αντίστιξη την χρηματοδότηση τέτοιων έργων όπως ο φράχτης με την καθημερινότητα του πολίτη: «Να τον χρηματοδοτήσουμε τον φράχτη στον Έβρο όλοι μαζί. Αλλά ποιος θα χρηματοδοτήσει τους δανειολήπτες που έχουν πάρει κυμαινόμενο επιτόκιο από την τράπεζα και δεν μπορούν σήμερα να πληρώσουν; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πάνε ούτε σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τα νοικοκυριά που χάνουν τα σπίτια τους από τα funds για μερικές χιλιάδες ευρώ; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τις τράπεζες, διότι δεν μπορούν να δανειστούν;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την αναφορά θέλησε να καταδείξει πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει απαντήσεις και την πρόθεση να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που οργανώνει μικροπολιτικούς αντιπερισπασμούς.

Χαρακτηριστική η αναφορά «εμείς δεσμευόμαστε ότι θα υψώσουμε πολλούς φράχτες: στην αισχροκέρδεια, στην τραπεζική αυθαιρεσία, στα funds που παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων και την πρώτη κατοικία, στα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση».

Στην Ελευσίνα επικέντρωσε τις αναφορές του στην μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους και την εξαπάτησή τους όπως είπε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην μεγάλη αναδιανομή πλούτου, στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την Εργασία, αλλά και στα τοπικά προβλήματα καθώς όπως είπε η Δυτική Αττική παγίως αντιμετωπίζεται ως η πίσω αυλή της Αττικής. «Η Ελευσίνα», τόνισε ενδεικτικά, «μία περιοχή με πολύ σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες έχει υποστεί για χρόνια την αδικία και την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Το 2017 ήμασταν εδώ με το περιφερειακό συνέδριο να βάλουμε τις βάσεις για ένα σχέδιο ανάταξης της περιοχής. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε τίποτα από όσα είχαν δρομολογηθεί. Για εμάς δικαιοσύνη παντού σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πόλεις ή περιφέρειες δεύτερης κατηγορίας, σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας θα έχουν ίδια φροντίδα». 

Πηγή topontiki

Σχόλια