Ράδιο Βήτα Chatbox

Ξανά στο επίκεντρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών μετά το πρώτο «ναυάγιο»

Το θέμα του ντιμπέιτ αναμένεται να τεθεί ξανά σήμερα (29/4) επί τάπητος στην Διακομματική Επιτροπή, που συνεδριάζει στις 10πμ υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Η προηγούμενη συνεδρίαση έληξε χωρίς να καταφέρουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να καταλήξουν σε συμφωνία για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει σε δύο ντιμπέιτ -ένα μεταξύ όλων των υποψηφίων και ένα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει απορρίψει την πρόταση αυτή, επιμένοντας σε ένα ντιμπέιτ πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αντίρρηση για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο επιμένει και σε δεύτερη τηλεμαχία πριν από το δεύτερο γύρο, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί λόγω της απλής αναλογικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση της, άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για άλλη εκλογική διαδικασία και δεν θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε θέμα «ίσης μεταχείρισης» των κομμάτων, ζητώντας εφόσον πραγματοποιηθεί και δεύτερο ντιμπέιτ, ο επιπλέον χρόνος που θα αντιστοιχεί στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να διαμοιραστεί επίσης στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Τι έχει συμφωνηθεί

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συμφωνήθηκε ομοφώνως η επίσπευση της καταβολής των ποσών της τακτικής και έκτακτης χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και η διοργάνωση μίας ενημερωτικής ημερίδας για τον τρόπο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη συμμετοχή κομματικών εκπροσώπων και στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις εκλογικές διαδικασίες που αφορούν στους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις Εθνικές Εκλογές, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

H κ. Σπανού διαβεβαίωσε ότι λαμβάνεται μέριμνα για τη διασφάλιση της ισότιμης, αναλογικά, προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων, όπως ακριβώς ορίζεται από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τάχθηκε υπέρ της παροχής διευκολύνσεων προς τους εκλογείς που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της οδού Σταδίου 27. 

Πηγή cnn.gr

 


Σχόλια