Ράδιο Βήτα Chatbox

Αρσάκειο: Επέστρεψε στο σχολείο ο μαθητής που δέχθηκε το άγριο bullying

Τέσσερις ημέρες μετά το άγριο bullying που δέχθηκε ο 15χρονος από συμμαθητές του στο Αρσάκειο, επέστρεψε στο Αρσάκειο, προσπαθώντας να ξεπεράσει την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του. «Μιλήσαμε με το παιδί, φαίνεται καλά», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΪ μαθητής του σχολείου που τον γνωρίζει, προσθέτοντας: «Στο σχολείο ήρθαν και αυτοί που του το έκαναν αυτό».

Όμως, μπορεί ο 15χρονος μαθητής να προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των συμμαθητών του, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να του δέσουν το λαιμό με πετονιά, όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε δεχθεί bullying. «Έχουν κάνει και σε αυτό το παιδί και σε άλλα παιδιά σχολικό εκφοβισμό», επιβεβαιώνουν μαθητές του Αρσακείου στους δημοσιογράφους.

Μετά το άγριο bullying στον 15χρονο, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει τη φρίκη που έζησε στους γονείς του και να καταγγείλει το περιστατικό, τα στόματα στο Αρσάκειο ανοίγουν. Γονείς και καθηγητές, μάλιστα, είναι θορυβημένοι για όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του ιδιωτικού σχολείου. «Ζητάμε μεταξύ άλλων την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος στους μαθητές υπαιτίους, ως αυτονόητη παιδαγωγική πράξη, καθώς και τη διερεύνηση και την απόδοση τυχών που αναλογούν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο ανακριτής, πάντως, αναμένεται να κάλεσει και τους άλλους δύο μαθητές που φέρονται να εμπλέκονται στον σχολικό εκφοβισμό του 15χρονου ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση και άλλων περιστατικών bullying στο Αρσάκειο.

Αρσάκειο: Συχνό φαινόμενο τα περιστατικά bullying

Το ακραίο περιστατικό bullying σε βάρος του 15χρονου στο Αρσάκειο φαίνεται πως δεν αποτελεί το μοναδικό φαινόμενο εκφοβισμού στο εν λόγω ιδιωτικό σχολείο.

Όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ υπάρχουν μαρτυρίες μαθητών αλλά και γονέων, οι οποίοι καταγγέλουν ότι έχουν σημειωθεί και άλλα περιστατικά εκφοβισμού στο παρελθόν, δημιουργώντας ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Αυτό άλλωστε δήλωσε μιλώντας στις δημοσιογραφικές κάμερες, απόφοιτος του Αρσάκειου τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί και ο ίδιος επίθεση από νταήδες συμμαθητές του: «Έχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Μου μιλούσαν άσχημα, με πείραζαν. Προσπαθούσα να μην τους δίνω σημασία, γιατί ήξερα με τι άτομα είχα να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός.

«Με πείραζαν», επαναλαμβάνει και συμπληρώνει ότι για τον εκφοβισμό που δεχόταν, είχε ενημερώσει την οικογένειά του.

Αλλά και μια απόφοιτη του ιδιωτικού σχολείου περιέγραψε ως πολύ σοβαρό το θέμα του bullying που αναδεικνύεται με θύμα το σοκαριστικό περιστατικό με τον 15χρονο.

«Το σχολείο μου είναι απαράδεκτο. Το θέμα του bullying έχει ξεφύγει και ξεκινά από την οικογένεια. Η οικογένεια είναι αυτή που κρατά τα παιδιά, η οικογένεια είναι αυτή που τα μαντρώνει και τους δίνει τα πρώτα διδάγματα από εκεί και πέρα έρχεται το σχολείο, που έχει χάσει πολλά κομμάτια των παιδιών. Πρέπει να δοθεί μεγάλη διάσταση, γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Σχόλια