Ράδιο Βήτα Chatbox

Ψυρρή: Το ανώνυμο email που «έκαψε» τους δύο προφυλακισμένους

Και άλλους στόχους, εκτός από το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, φέρονται να είχαν οι δύο κατηγορούμενοι Πακιστανοί που προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με τον ALPHA, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρεί πως οι δύο Πακιστανοί είχαν στόχο επίθεση με σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά σε πολυσύχναστο σημείο της Ζακύνθου ή της Αθήνας, τα περασμένα Χριστούγεννα. Στόχευαν σε όσο περισσότερα θύματα μπορούσαν.

Επίσης θεωρούν πως σχεδίαζαν δολοφονίες επιχειρηματιών στη Ζάκυνθο. Στις συνομιλίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά και σε δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, την άκρη του νήματος αποτέλεσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έφτασε στην Αντιτρομοκρατική, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, από άγνωστο αποστολέα. Στο e-mail αναφερόταν πως «μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών ετοιμάζει χτύπημα με όπλα και εκρηκτικά στην Ελλάδα. Τα σχέδια ήταν αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των μελών».

Το ίδιο μήνυμα «έδειχνε» ως αρχηγό τον 27χρονο που διαμένει στη Ζάκυνθο και συνοδευόταν από τη φωτογραφία του. Η διεύθυνση από όπου στάλθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα στις ελληνικές αρχές ανήκει σε εταιρεία που θεωρείται η ασφαλέστερη στον κόσμο καθώς χρησιμοποιεί πολλαπλή κρυπτογράφηση.

Οι δυο προφυλακισμένοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αποδέχονται, ωστόσο, την εμπλοκή τους στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου – συναγωγή. 

Πηγή topontiki


Σχόλια