Ράδιο Βήτα Chatbox

Ακρίβεια στα καύσιμα: Ανοιχτό «παράθυρο» για Fuel Pass 3 άφησε ο Κώστας Σκρέκας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί τρίτο Fuel Pass άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι και στη χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass» τόνισε ο κ. Σκρεκας.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες με την υποβολή αιτήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη, το Αλλάζω Θερμοσίφωνα, το Εξοικονομώ 2023 για όλα τα νοικοκυριά, το Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους και το Εξοικονομώ επιχειρήσεων.

Ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1, 2 δισ ευρώ που θα διατεθούν τον επόμενο χρόνο. Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε, αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεων.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα, υπάρχουν πάροχοι που για τον Απρίλιο έχουν ανακοινώσει τιμές που προσεγγίζουν τα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα.

Όπως εξήγησε, σε κάποιους προμηθευτές η τιμή λιανικής μειώνεται στα 9 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν η τιμή της ΔΕΗ πριν την κρίση ήταν περίπου στα 11 λεπτά. 

Πηγή ethnos

Σχόλια