Ράδιο Βήτα Chatbox

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα - Στο 6,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ φαίνεται να ανακτά το χαμένο έδαφος που καταγράφηκε μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει διευρυνθεί στο 6,9%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,8% έναντι του 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Έπονται το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, ΚΚΕ με 7,3%, το ΜέΡΑ 25 με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,9%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 5,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καταφέρνει να πετύχει διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή cnn.gr


Σχόλια