Ράδιο Βήτα Chatbox

Παραδοχή Βαρβιτσιώτη ότι έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

«Φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, απάντησε: «προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γεννήσει θέματα που δεν υπάρχουν. Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο. Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό» και διευκρίνισε πως «απ’ ότι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο, διότι δεν είμαι και αρμόδιος να υπογράφω τέτοιου είδους αποφάσεις, απ’ αυτά που έχουν ήδη φανεί στον Τύπο φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος αντιδρώντας στην παραδοχή Βαρβιτσιώτη δήλωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι «επιβεβαιώνει, άρα, την αποστολή του Predator, συνεπώς και την απαράδεκτη, έμμεση  εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση. Αυτό ήταν εξαρχής το ερώτημα, όχι η ανοησία ότι το Predator ήταν η αιτία του εμφυλίου που μόνο τα παπαγαλάκια τους διαδίδουν».

«Όταν πριν δύο ημέρες θέσαμε δημοσίως το ερώτημα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι επικαλούμαστε θεωρίες συνωμοσίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολιάζοντας συνέντευξη του κ. Βαρβιτσιώτη.

«Σήμερα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές: Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα.

Τα μισόλογα ότι ναι μεν έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αξιοποίηση του κακόβουλου λογισμικού από την πολιτοφυλακή RSF δεν πείθουν κανέναν.

Η σημερινή παραδοχή Βαρβιτσιώτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ για να προστατέψει τον κ. Σμυρλή που έδωσε την άδεια εξαγωγής.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού. Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Πηγή topontiki

Σχόλια