Ράδιο Βήτα Chatbox

Χάρι – Μέγκαν: Παπαράτσι τους κυνηγούσαν επί 2 ώρες στη Νέα Υόρκη

Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και η μητέρα της ενεπλάκησαν σε μια «σχεδόν καταστροφική καταδίωξη» από παπαράτσι, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο τους.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, μετά από μία τελετή απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, ένα Ίδρυμα για Γυναίκες τίμησε τη Μέγκαν για το έργο της.

«Χθες το βράδυ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και η κυρία Ράγκλαντ ενεπλάκησαν σε μια σχεδόν καταστροφική καταδίωξη αυτοκινήτων από μία ομάδα εξαιρετικά επιθετικών παπαράτσι», ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αυτή η ανελέητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, οδήγησε σε πολλές συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και δύο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Χάρι.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η καταδίωξη θα μπορούσε να ήταν μοιραία: Παπαράτσι οδηγούσαν στο πεζοδρόμιο, περνούσαν από κόκκινα φανάρια και έβγαζαν φωτογραφίες ενώ οδηγούσαν.

Οι φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Χάρι, τη Μέγκαν και τη μητέρα της να κάθονται στο πίσω μέρος ενός ταξί της Νέας Υόρκης.

«Το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνεπάγεται αυξημένο επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει την ασφάλεια κανενός», είπε ο εκπρόσωπος του Χάρι και πρόσθεσε: «Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των τρόπων με τους οποίους ελήφθησαν, ενθαρρύνει μια εξαιρετικά επιθετική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τους βασιλικούς τους ρόλους το 2020 και μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέρει λόγω της «έντονης παρενόχλησης από τα μέσα ενημέρωσης», όπως οι ίδιοι το είχαν περιγράψει.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει μιλήσει εδώ και καιρό για την οργή του για την εισβολή στον Τύπο, την οποία κατηγορεί για το θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε στο Παρίσι, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε συνετρίβη καθώς έτρεχε για να αποφύγει ένα σμήνος από παπαράτσι.

Πηγή kathimerini 


Σχόλια