Ράδιο Βήτα Chatbox

Τσίπρας: «Όχι σε ψήφο εξαγνισμού του Μητσοτάκη

Να τιμωρήσουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μην επιτρέψουν τον «εξαγνισμό» της με την ψήφο τους, να μην καταστούν «συνένοχοι», κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους πολίτες, και ιδίως τους συντηρητικούς από το βήμα της ομιλίας του στο Βόλο.

Παρουσίασε εκ νέου την πρώτη πράξη της προοδευτικής κυβέρνησης μιλώντας αυτή τη φορά για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ιδιοκτησίες μέχρι 300. 000 ευρώ, απευθύνθηκα ξανά στις προοδευτικές δυνάμεις, ενώ αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις και όσους μιλούν για «ρεύμα Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως το σύνθημα για την Αλλαγή δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μηρυκάζει» τα συνθήματα του παρελθόντος, αλλά θέλει να κάνει πράξη το συναίσθημα των ανθρώπων. Μάλιστα πρόσθεσε πως «όσο περνάνε οι μέρες τα συναισθήματα αυτά μεταφράζονται σε απόφαση για ψήφο» και πως η πλειοψηφία του λαού λέει «ως εδώ», με το παρακράτος, την οικογενειοκρατία την ακρίβεια.

«Με την ψήφο σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο ακροατήριο, «θα φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Την άλλη Κυριακή θα τελειώσουμε οριστικά όχι μόνο με τη δεξιά αλλά ένα με καθεστώς που έχει έντονο το στοιχείο της οικογενειοκρατίας που δεν το ανέχονται ούτε οι έντιμοι συντηρητικοί ψηφοφόροι».

«Πού το βλέπουν το ρεύμα το μεγάλο, το μόνο μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ»

Ειρωνευόμενος τον πρωθυπουργός για όσα είπε το πρωί μιλώντας σε πολίτες στην Κυψέλη, είπε: «Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλά σε κάποιους λιγοστούς φίλους του στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και λέει “έχουμε μεγάλο ρεύμα”». «Πώς γίνεται» διερωτήθηκε και  βλέπουν ρεύμα «οι αυλοκόλακες του Μητσοτάκη και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή».

«Το μόνο ρεύμα, μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έρχονται σε κάθε σπίτι κι έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας περαιτέρω για τις δημοσκοπικές μετρήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «τι θα λένε όλοι αυτοί την επόμενη Κυριακή;» θα λένε για υπόγεια ρεύματα που όλως τυχαίως καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σας καλώ με την ψήφο σας να τους στερήσετε αυτές τις δικαιολογίες, να μη μπορούν να μιλήσουν για υπόγεια ρεύματα» να καταγραφεί «ένα μεγάλο ποτάμι που θα σφραγίσει τη νίκη του λαού την επόμενη Κυριακή».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κόλπα με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα και μεταξύ άλλων ανέφερε ως τέτοιο το ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό της διαφοράς.

Αναφερθείς στο τι αφήνει πίσω του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών και την συνάντηση που είχε νωρίτερα με τους τραγικούς γονείς τριών κοριτσιών που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ εγκάλεσε τα ΜΜΕ ότι δεν δείχνουν τις κινητοποιήσεις των οικογενειών των θυμάτων που αύριο θα συγκεντρωθούν στις Σέρρες για  να διαμαρτυρηθούν έξω από το γραφείο του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εκτός από μεγάλη ζημιά στην κοινωνία επέφερε μεγάλη ζημιά και στα θέματα της Δημοκρατίας  «ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε κακοποιητής της Δημοκρατίας και των άρθρων του Συντάγματος».

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις υποκλοπές, είπε πως «εκεί που 9 μήνες έλεγε ότι δεν είναι σκάνδαλο», τώρα «μας είπε ότι είναι σκάνδαλο και κυρίως ότι δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις».

«Όχι σε ψήφο εξαγνισμού του Μητσοτάκη»

Σε καμία άλλη χώρα, τόνισε «δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε για μια μέρα, αλλά εδώ και αυτός στέκεται και η εισαγγελέας της ΕΥΠ στέκεται».

«Τι ακριβώς επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης μετά από αυτή την ομολογία τη δική του; Επιθυμεί η ψήφος αυτή να είναι ψήφος εξαγνισμού, λέει στους ψηφοφόρους, “ψηφίστε με για να με καθαρίσετε”» υπογράμμισε χαρακτηριστικά καλώντας τους ψηφοφόρους να μην καταστούν συνένοχοι σε αυτή την προσπάθεια.

«Ψήφος στη συγκάλυψη», είναι ψήφος σε ακόμη μεγαλύτερη αλαζονεία, είπε.

Και συνέχισε:  «Ανεξάρτητα αν έχετε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σ’ αυτή την κάλπη οφείλετε να ψηφίσετε με κριτήριο την ηθική και την εντιμότητα. Φανταστείτε αν πάρει ψήφο συγκάλυψης πόσο αλαζονικά θα κυβερνήσει τα επόμενα 4 χρόνια. Αν επιθυμείτε να τιμωρήσετε τον κ. Μητσοτάκη, η ψήφος αυτή που θα τιμωρήσει είναι η ψήφος που θα τον κάνει να ηττηθεί και η ψήφος με την οποία θα ηττηθεί είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε σε ειρωνικό τόνο: «Μας λένε να κοστολογήσουμε το πρόγραμμά μας, διότι αυτοί τα ‘χουν όλα κοστολογημένα,  τα ‘χαν κοστολογημένα και το 2009 που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, τα ‘χαν κοστολογημένα και το 2015 που αφήσαν άδεια ταμεία, και βεβαίως τα έχουν κοστολογημένα και στα του οίκου τους» που το χρέος της ΝΔ αγγίζει τα 400 εκ. ευρώ.

«Όχι μαθήματα στον ΣΥΡΙΖΑ» διεμήνυσε.

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ιδιοκτησίες ως 300.000 ευρώ

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες και την κεντρική ιδέα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, πως το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» που παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες περιλαμβάνει 11 άρθρα και έναν όρο απαράβατο που διαπερνά όλα τα άρθρα, «δικαιοσύνη παντού».

Συνοπτικά ανέφερε το Συμβόλαιο για την Αλλαγή σημαίνει 4 πράγματα:  «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα ισχυρό, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη». Και πως δεν θα έχει κόστος για τον πολίτη, αντιθέτως, είπε, η δικαιοσύνη κοστίζει για «τα funds που δε θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους».

«Ξέρουμε και μπορούμε γιατί έχουμε μάθει κι απ’ τα λάθη μας γιατί τώρα είναι η πρώτη ευκαιρία που ζητάμε να κυβερνήσουμε χωρίς τρόικα και καταναγκασμούς» τόνισε.

Επαναλαμβάνοντας το ποια θα είναι η πρώτη πράξη της προοδευτικής κυβέρνησης , σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ετοιμάσει μια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου «για να εφαρμοστεί άμεσα πριν ανοίξει η Βουλή» με τα εξής τρία άρθρα:

·       Αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για ιδιοκτησίες μέχρι 300.000 ευρώ

·       Δεύτερον, η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για όλα τα προϊόντα και στο 0% για τα προϊόντα άμεσης ανάγκης. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κατώτερο επιτρεπτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση επίπεδο

·       Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, από αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις

Κλείνοντας την ομιλία του, απευθύνθηκε στο ακροατήριο και κάλεσε «αυτές τις λίγες μέρες μέχρι την κάλπη, να μην εφησυχάσουμε, να μην ακούμε τις σειρήνες που θέλουν να αποπροσανατολίσουν. Να μη σταματήσετε να μεταδίδετε παντού το μήνυμα της νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές, σημαίνει, αλλαγή, σημαίνει κυβέρνηση προοδευτική την επομένη των εκλογών».

«Από τη συγκέντρωση σήμερα εδώ βγάζω το συμπέρασμα, είμαστε ήδη μπροστά», κατέληξε. 

Πηγή topontiki


Σχόλια