Ράδιο Βήτα Chatbox

Σκέρτσος: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

«Η ανάδειξη της κρυφής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του “μαρτυριάρη” Γιώργου Κατρούγκαλου ανέδειξαν ότι ο προεκλογικός διάλογος των τελευταίων εβδομάδων ξεκαθάρισε πολλά γύρω από τα διλήμματα της κάλπης και την ύπαρξη ή μη σοβαρής πρότασης από την αντιπολίτευση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δύο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες της 21ης Μαΐου.

«Μόνο η ΝΔ έχει καθαρή θέση και πρόγραμμα διακυβέρνησης», τόνισε σημειώνοντας οτι με αυτό το πρόγραμμα εξασφαλίζεται η «πολιτική σταθερότητα, η οικονομική πρόοδος και οι μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «η νάρκη της απλής αναλογικής αν αντιμετωπιστεί με μια λογική χαλαρής ψήφου από τους πολίτες, μπορεί να οδηγήσει βάσιμα σε αστάθεια, οικονομική στασιμότητα, σε αδυναμία διαχείρισης των εθνικών απειλών και σε πολιτικές που καταδικάστηκαν το 2019 από τους πολίτες». Ο κ. Σκέρτσος έφερε, μάλιστα, σαν παράδειγμα αυτών των πολιτικών τον νόμο Κατρούγκαλο.

«Μέσα σε αυτή την αντιπολιτευτική “βαβέλ”, μόνη υπεύθυνη δύναμη είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε ακολούθως, επισημαίνοντας εκ νέου ότι «μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε όσα βήματα κάναμε από το 2019».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφή ατζέντα νέας “φοροεπιδρομής“» και επανέφερε τη θέση της ΝΔ περί ανεξάρτητης κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων, πρόταση την οποία – τόνισε – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται. «Δεν το κάνει και δεν θα το κάνει διότι θα αποκαλυφθεί η πλήρης ανευθυνότητα του», εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.

Ακολούθως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε στιγμές και δηλώσεις της αντιπολίτευσης που «αναδεικνύουν την αντιπολιτευτική “βαβέλ”». Αναφέρθηκε στην αρχική απόρριψη από τον Αλέξη Τσίπρα μιας κυβέρνησης ηττημένων, στην «εφεύρεση της κυβέρνησης ανοχής», αλλά και στη «μη απόρριψη» από τους κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου μιας «κυβέρνησης ηττημένων».

Στη συνέχεια, σχολίασε τη θέση Ανδρουλάκη περί απόρριψης και του Μητσοτάκη και του Τσίπρα από την πρωθυπουργία και επανέφερε τις θέσεις του ΜέΡΑ 25 για το σχέδιο «Δήμητρα». Αναπαρήγαγε, επίσης, τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα περί «προεκλογικής μούφας» αναφορικά με τα σενάρια της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε στο προσκήνιο «σενάρια καλπονοθείας», ενώ υποστήριξε ότι «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «συνάντηση των άκρων – της άκρας δεξιάς και της άκρα αριστεράς». «Είδαμε το πραγματικό ήθος της αριστεράς» επεσήμανε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είδαμε τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Κασιδιάρη».

Τέλος, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε – μεταξύ άλλων – λόγο για «ρεκόρ επενδύσεων» για «αύξηση του βασικού μισθού» και για  «διπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο» και αποσαφήνισε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι εντός γραμμής – σε ερώτηση που δέχτηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του. 

Πηγή kathimerini


Σχόλια