Ράδιο Βήτα Chatbox

Κ. Μητσοτάκης από Ζωγράφου: Όλη η χώρα θα είναι γαλάζια την Κυριακή

Βέβαιος ότι η Ν.Δ. θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 21ης Μαΐου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στου Ζωγράφου.

«Γεμίσαμε την πλατεία Ζωγράφου, στέλνουμε το μήνυμα εδώ της μεγάλης νίκης. Την επόμενη Κυριακή θα είμαστε οι νικητές, φίλες και φίλοι, για μία Ελλάδα ισχυρή, αυτοδύναμη» είπε ο κ. Μητσοτάκης ανοίγοντας την ομιλία του. Εξέφρασε ακόμη τη χαρά του γιατί η τελευταία του παρουσία στο λεκανοπέδιο πριν από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Θησείο, την Παρασκευή το βράδυ, γίνεται στου Ζωγράφου, στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, η οποία – όπως τόνισε – «θα βαφτεί γαλάζια το βράδυ των εκλογών».  «Όπως γαλάζια θα είναι, φίλες και φίλοι, όλη η πατρίδα μας την επόμενη Κυριακή, για να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να συνεχιστεί. Ότι αυτή η συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια, πρέπει να ανανεωθεί. Και ότι ο δρόμος τον οποίον έχουμε χαράξει για την πατρίδα μας είναι ένας δρόμος που πρέπει να είναι δρόμος χωρίς επιστροφή» ανέφερε.

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν «θέλουν κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα», προσθέτοντας πως «τρίτη επιλογή δεν υπάρχει».

Καθώς έχουν απομείνει έξι μέρες μέχρι τις κάλπες ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βούλησή του να αξιοποιήσει τις μέρες αυτές για να μιλήσει για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, αποφεύγοντας τις «αχρείαστες αντεγκλήσεις με τους κομματικούς μας αντιπάλους».

«Αυτοί μιλούν μόνο για το παρελθόν. Αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης, η οποία πολύ απλά υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο. Δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί δεν έχουν τίποτα να σας πουν για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό» είπε, αντιπαραβάλλοντας την επιλογή της Ν.Δ. να μιλήσει για την επόμενη μέρα: «Εμείς, όμως, θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον, γιατί εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας, για το πώς θα βελτιώσουμε τους μισθούς, το πώς θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ. Πώς θα συνεχίσουμε μια πορεία που θα προσελκύουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε παραπάνω θέσεις εργασίας, πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και να γίνουμε Ευρώπη παντού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας δε τη σύγκριση της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας παράταξη ήταν το κόμμα που το 2015, όταν κάποιοι πειραματίζονταν και έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, η δική μας η παράταξη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

«Βλέπετε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι δεν μιλάω καθόλου για τους αντιπάλους μας. Αποφεύγω κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό, μιλώ μόνο για το μέλλον, για το μέλλον θέλω να μιλήσουμε όλοι αυτές τις τελευταίες έξι μέρες που μεσολαβούν από τώρα μέχρι τις εκλογές» συνέχισε.

Τόνισε ακόμη πως «τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε αυτήν την τετραετία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» για να προσθέσει πως «η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να εντατικοποιηθεί», κάτι που – όπως σημείωσε – μπορεί να συνεχιστεί μόνο με ισχυρή Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια το βράδυ της 21ης Μαΐου.

«Ξέρω, θα μου πείτε ‘έχουμε κάλπη απλής αναλογικής και δεν ξέρουμε πώς θα σχηματιστεί η κυβέρνηση την επόμενη μέρα’. Εγώ σας λέω ένα πράγμα: όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου, τόσο πιο σίγουρος θα είμαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι και πάλι η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, της αυτοδύναμης Ελλάδος» πρόσθεσε.

 Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν στον τόπο να κυλήσει πίσω και έθεσε με εμφατικό τρόπο τα διλήμματα της κάλπης: «Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της μείωσης των φόρων και της αύξησης των μισθών ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης;. Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους ή θα γυρίσουμε πίσω στον νόμο Κατρούγκαλου που τσάκισε τις συντάξεις; Θα εξακολουθούμε να φυλάμε τα σύνορα μας όπως το κάναμε τέσσερα χρόνια ή θα ξαναγυρίσουμε στη λογικής της ανοιχτής πόρτας, του ‘μπάτε σκύλοι αλέστε’; Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να τιμούμε τις συμμαχίες που έχουμε υπογράψει με στρατηγικούς μας εταίρους ή θα σφυρίζουμε αδιάφορα αναζητώντας τριτοκοσμικές συμμαχίες, που δεν μας βγήκαν σε καλό στο παρελθόν; Όλα αυτά, λοιπόν, εναπόκεινται πια σε εσάς να τα αποφασίσετε. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των εκλογών».

Απευθυνόμενος στους παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε διότι «κράτησαν την παράταξη όρθια και σε δύσκολες στιγμές και δεν την εγκατέλειψαν ποτέ» παρά τις δυσκολίες. Απευθύνθηκε όμως και σε όσους «συμπορεύτηκαν μαζί μας για πρώτη φορά το 2019 σε ένα μεγάλο ρεύμα προοδευτικού εκσυγχρονισμού και υπεύθυνου πατριωτισμού» αλλά και σε όσους «θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές ακριβώς επειδή είδαν, πείστηκαν και ξέρουν ότι εμείς τιμούμε το λόγο μας, δεν κοροϊδεύουμε τους πολίτες».

«Όποτε γίνονται σφάλματα με θάρρος σας κοιτάμε στα μάτια και τα αναγνωρίζουμε, αλλά έχουμε και σχέδιο και την εμπειρία πια, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την πάμε πραγματικά προς τα μπροστά. Οπότε θέλω να σας ζητήσω κλείνοντας, καθώς έμειναν μόνο έξι μέρες, να μην επιτρέψουμε στον ενθουσιασμό μας, στο χαμόγελό μας, στην αισιοδοξία μας, που τη βλέπω σήμερα, να μετατραπεί σε εφησυχασμό. Να κάνουμε αυτή τη θετική ενέργεια ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, για να πάμε να ψάξουμε, να βρούμε μέχρι και την τελευταία διεκδικήσιμη ψήφο, να πείσουμε και τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας ότι πραγματικά αξίζουμε. Αξίζουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο, να τους ζητήσουμε αντικειμενικά να μας κρίνουν γι’ αυτά που κάναμε την τετραετία, να μας συγκρίνουν με αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη τετραετία. Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, το ζήτημα εδώ είναι πολύ απλό: θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα» είπε.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές εκλογές ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο, καθώς αναμένει τα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο. «Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς ήμασταν αυτοί που διαχειριστήκαμε μια επιθετική Τουρκία, εμείς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εμείς χτίσαμε συμμαχίες, εμείς μπορέσαμε και κάναμε ευρωπαϊκά ζητήματα τα ζητήματα Ελλάδος – Τουρκίας. Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα» είπε. «Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε.

«Ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ε.Ε. περνά από τον σεβασμό της ελληνικής μειονότητας»

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στον δήμο Χειμάρρας και ευχήθηκε «αυτή η περιπέτεια να τελειώσει γρήγορα». Θέλω να επαναλάβω και από εδώ: ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» πρόσθεσε. 

Πηγή naftemporiki

 


Σχόλια