Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης σε Ράμα: «Να τελειώσει γρήγορα η περιπέτεια Μπελέρη - Κρίνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας»

Ο προφυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης νίκησε στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή (15.05.2023) στη Χειμάρρα με τους ομογενείς και άλλοι υποστηρικτές του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα 36 εκλογικά κέντρα της Χειμάρρας, πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη του.

Την ίδια ώρα «βαθαίνει το ρήγμα» στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αυλώνας να προφυλακιστεί ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης και να μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων.

Για σκανδαλώδη δικαστική απόφαση που δείχνει πως η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, έκανε λόγο σε πολύ σκληρή ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, με επιστολή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκπρόσωποι ελληνοαμερικανικών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας από τις αλβανικές αρχές και καλούν το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη.

Αυστηρά μηνύματα προς την Αλβανική Κυβέρνηση του Έντι Ράμα έστειλαν για ακόμα μια φορά τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος αλλά και υπουργοί της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα στου Ζωγράφου αναφερόμενος στο θέμα είπε: «Χάρηκα κα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει, διότι θέλω να επαναλάβω και από εδώ: ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας». 

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια