Ράδιο Βήτα Chatbox

Ραγδαίες εξελίξεις την Τουρκία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές ο Ιντζέ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας με τον πρόεδρο του κόμματος Memleket (Χώρα) Μουχαρέμ Ιντζέ να ανακοινώνει την απόσυρσή του από την προεδρική υποψηφιότητα.

Ο Ιντζέ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 2% των ψήφων, ακριβώς δηλ. το ποσοστό που λείπει από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο. Η απόσυρσή του σίγουρα είναι υπέρ του υποψήφιου της αντιπολίτευσης.

Φήμες κάνουν λόγο για ένα βίντεο με προσωπικές στιγμές με τον Μουχαρέμ Ιντζέ, το οποίο εκβιάζει να δημοσιοποιήσει ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ο Αλί Γεσιλντάγ.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να περιμένει ούτε ένα λεπτό. «Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», τόνισε.

Σημειώνεται πως χθες, Τετάρτη ο ίδιος ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία λόγω αδιαθεσίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από συκοφαντικές επιθέσεις 45 ημερών, δεν θέλει να τον κατηγορήσει η αντιπολίτευση.

«Θα μας κατηγορούσαν όταν έχασαν τις εκλογές. Αποσύρομαι από την προεδρική υποψηφιότητα. Έτσι δεν έχουν καμία δικαιολογία», ανέφερε.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται όμως είναι τι γίνεται με τις ψήφους του εξωτερικού, καθώς έχουν ψηφίσει εκατομμύρια Τούρκοι απόδημοι σε διάφορες χώρες και ενδεχομένως έχουν ψηφίσει και τον Ιντζέ. 

Πηγή ethnos


Σχόλια