Ράδιο Βήτα Chatbox

Βελόπουλος: Κοροϊδεύουν τον κόσμο με τα προγράμματά τους

Τα βασικά σημεία του προγράμματος της «Ελληνικής Λύσης» παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής (21/5), μέσω της συχνότητας του MEGA.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» αναφέρθηκε αρχικά στις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι δεν τις αμφισβητεί, αλλά αυτές δεν ελέγχονται από κάποιον. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν.

«Το 20% των ανθρώπων δεν απαντά στις δημοσκοπήσεις οπότε όσο και να θέλουν να πλησιάσουν το αποτέλεσμα, είναι δύσκολο. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με αναξιόπιστους ανθρώπους. Θα τους αποκαλέσω και ψεύτες. Λέει ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος στην επιστολή του, με τι όρους δανείστηκε η κυβέρνηση τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή αυτό που μας λέει είναι πως παίρνουν τα λεφτά των ασφαλισμένων και δεν διαψεύστηκε από κανέναν».

«15% οριζόντιος φόρος σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες»

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε τα προγράμματα των υπόλοιπων κομμάτων, λέγοντας πως λένε ψέματα.

«Εάν τα κάνουν αυτά έχουμε θέμα. Με ψέματά κοροϊδεύουν τον κόσμο. Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει για αύξηση μισθών και έρχεται ο κ. Στουρνάρας και λέει πως τότε θα ανέβουν τα επιτόκια. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι υπερφολόγηση. Εγώ προτείνω 15% οριζόντιος φόρος σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίας, Τι καλύτερο για να πατάξεις τη φοροδιαφυγή; Το έκανε η Ρουμανία και μας προσπέρασε στο ΑΕΠ».

Αναφερόμενος και πάλι στις μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιον διότι θέλει να απολύσει 2.300 άτομα από τις Ανεξάρτητες Αρχές και δεν πρόκειται να το δεχτούν.

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανύπαρκτος ήταν αλλά έγινε πρώτο κόμμα. Πιστεύω στον ελληνικό λαό και πιστεύω πως θα μας ψηφίσει. Εμείς μπορεί να μπορούμε να πάμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά ο απλός πολίτης δεν μπορεί. Η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας είναι τραγική».

 Εξυπηρετούν τους πλούσιους με το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» έδειξε φωτογραφίες με νοσοκομεία σε άσχημη κατάσταση με ράντσα με νεκρούς στους διάδρομους.

«Δεν το διόρθωσαν τόσα χρόνια, πώς θα το διορθώσουν τώρα; Το νομικό πλαίσιο εξυπηρετεί τους πλούσιους με το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν μπορείς να λες πως η οικονομία πάει καλά. Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορείς να το δίνεις σε ανεμογεννήτριες αλλά σε παραγωγική επιχείρηση».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» μίλησε για την κοστολόγηση του προγράμματός του, λέγοντας πως θα το πάνε για κοστολόγηση το πρωί.

«Θα το πάμε αύριο το πρωί το πρόγραμμα. Η ΝΔ έχει 20 σελίδες πρόγραμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ 30 για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είχα πει για την οικονομική κρίση στα άλλα κόμματα και οι άλλοι γελούσαν. Κατόρθωσαν 50 χρόνια οι κυβερνήσεις η Ελλάδα να μην έχει ορυκτό πλούτο. Εγώ θέλω 5% ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά αλλά θέλω περισσότερο από ιδρύτες. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι τόσο καλές περιβαλλοντικά. Στην Βουλή είπα πως όλες οι σκεπές πρέπει να έχουν δικό του ρεύμα από φωτοβολταϊκά».

«Plan B σε περίπτωση που καταρρεύσει το νόμισμα»

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος είπε πως κάθε χώρα θα πρέπει να έχει plan b για το εάν καταρρεύσει το νόμισμα.

«Εγώ είπα διαγραφή χρεών και ενοχλήθηκαν. Θεωρώ άδικο που έκανε κούρεμα 6% σε ολιγάρχες και να μην κάνουν σε ανθρώπους που χρωστάνε πολλά για ένα δάνειο. Εάν 40.000 άτομα φύγουν από το Δημόσιο, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Έτσι, έκανε και η Ισπανία. Κάθε σοβαρό κράτος έχει plan b αν καταρρεύσει το νόμισμα. Μπορεί να πεινάσουμε πραγματικά εάν μεταβούμε απλώς στη δραχμή. Πρέπει να παράγεις πλούτο. Λόγω ήθους δεν έχω επιτεθεί ούτε έχω βρίσει κάποιον πολιτικό αντίπαλο. Εάν άκουγαν την Ελληνική Λύση δεν θα είχαμε φτάσει εδώ». 

Πηγή tovima

 

Σχόλια