Ράδιο Βήτα Chatbox

Γεωργιάδης: Το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού πρέπει να συνεχιστούν για άλλο ένα εξάμηνο

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως το market pass και το καλάθι του νοικοκυριού, πρέπει να συνεχιστούν για άλλο ένα εξάμηνο, μέχρι το τέλος του έτους, μέχρι να ισορροπήσει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε πως με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης, η χώρα πέτυχε τον Απρίλιο να βρίσκεται στη δεύτερη χαμηλότερη θέση της Ευρώπης στον πληθωρισμό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Γεωργιάδης, μας κατηγορήσανε για τα μέτρα, όμως δουλεύουν. Παράλληλα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για αισχροκέρδια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπήκε πρόστιμο σε μεγάλη αλυσίδα γιατί ανέβασε ένα λεπτό το περιθώριο κέρδους που υπήρχε.

Έκανε επίσης γνωστό, ότι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση του Βελγίου, ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να αντιγράψει τα μέτρα που έχει λάβει για την ενίσχυση των καταναλωτών η ελληνική κυβέρνηση (Καλάθι νοικοκυριού, market pass).

Σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ, τόνισε πως είναι εμφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ Ανδρουλάκη μετά από όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αλαζονικό να μη δέχεται ο κ. Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, που θα έχει επιλέξει ο λαός. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο λαός είναι το αφεντικό και πρέπει να τον ακούμε. 

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια