Ράδιο Βήτα Chatbox

Ντιμπέιτ: Η πρόσκληση του MEGA για μονομαχία Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι διαφορετικές αντιδράσεις

Με έντονο τρόπο μπήκε ξανά στην προεκλογική ατζέντα ένα ντιμπέιτ αποκλειστικά μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η Πόπη Τσαπανίδου υποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του MEGA και ο Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα έριξε το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεχόμενος ο ίδιος τη σχετική πρόταση.

Τσίπρας: «Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού»

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε συγκέντρωση στον τόπο καταγωγής του, την Άρτα, ανέφερε: «Πριν από λίγο, πριν από μισή ώρα, λίγο πριν έρθω για να σας μιλήσω, χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν η Πόπη Τσαπανίδου. Με ενημέρωσε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA απέστειλε πρόσκληση σε εμένα και στον κ. Μητσοτάκη την μεθεπόμενη εβδομάδα να πάμε οι δυο μας εκεί σε ένα ντιμπέιτ για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις των κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά. Τι λέτε, να πάω; Τι λέτε, θα έρθει; Δεν θα έρθει. Γιατί δεν θα έρθει ρε παιδιά; Δεν θα έρθει γιατί φοβάται; Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποδεχόμαστε με χαρά την πρόσκληση»

Πέραν του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα και η εκπρόσωπους Τύπου του κόμματος  απάντησε δημόσια στην πρόταση του MEGA λέγοντας πως «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η απάντηση της κας Τσαπανίδου:

Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών.

 MEGA: Επιστολή – πρόσκληση για το ντιμπέιτ σε Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA μάλιστα έστειλε επιστολή στο γραφείο τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ενημερώνει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρότασή του εξηγώντας ότι προτίθεται να φιλοξενήσει την τηλεμαχία των δύο σε ώρα και ημερομηνία που θα επιλεγεί εφόσον βέβαια ανταποκριθούν αμφότεροι θετικά.

Την επιστολή για το debate υπογράφει ο διευθυντής ενημέρωσης του MEGA Σταμάτης Μαλέλης.

Σκέρτσος: «Έχει αποφασίσει η διακομματική επιτροπή»

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλώνοντας: «Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική». 

Πηγή tovima

 

Σχόλια