Ράδιο Βήτα

Δίκη Τραμπ: Το πρόστιμο μαμούθ που ενδέχεται να πληρώσει

Για την υπόθεση επιχειρηματικής απάτης με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καλείται να καταθέσει η κόρη του Ιβάνκα στη δίκη που διεξάγεται σε βάρος του. Σημειώνεται ότι στον Τραμπ ενδέχεται να επιβληθούν πρόστιμα ύψους μέχρι και 250 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η 41χρονη είχε ζητήσει να μην καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη και είχε παράλληλα απομακρυνθεί από τον Όμιλο Τραμπ.

Ωστόσο, ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον δήλωσε ότι η Ιβάνκα εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις με τις επιχειρήσεις του Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές έχουν αποφανθεί ότι ο Τραμπ διόγκωσε την αξία των ακινήτων του για να εξασφαλίσει ευνοϊκά δάνεια.

Στη δίκη εξετάζονται κι άλλες κατηγορίες όπως παραποίηση αρχείων της επιχείρησης, ασφαλιστική απάτη και συνωμοσία.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τους ισχυρισμούς.

Οι εισαγγελείς έχουν υποστηρίξει ότι η Ιβάνκα έχει σημαντικές πληροφορίες να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

«Έχει σαφώς επωφεληθεί από το προνόμιο να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη» είχαν επίσης δηλώσει οι δικαστικές αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ιβάνκα, από την πλευρά τους, προτάσσουν το γεγονός ότι η κόρη του Τραμπ είχε αποχωρήσει από τον Οργανισμό του πατέρα της το 2017 και έκτοτε ζει στη Φλόριντα. 

Πηγή eleftherostypos

 


Σχόλια