Ράδιο Βήτα

Σπαρτιάτες: Κατηγορούνται για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έντεκα βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Για το λόγο αυτό ζητείται με εισαγγελικό έγγραφο η άδεια της Βουλής.

Όπως τονίζεται στο εισαγγελικό έγγραφο με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Βουλής, οι 11 ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδισμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής.

«Δηλαδή, επισημαίνεται στο εισαγγελικό έγγραφο, οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Σε άλλο σημείο του εισαγγελικού εγγράφου αιτιολογείται γιατί καλούνται για εξαπάτηση των εκλογέων οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών σε εξηγήσεις από την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργεί από καιρό ποινική έρευνα με αφορμή δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα ο οποίος είχε καταγγείλει εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και υπόγειες διεργασίες στο κόμμα του χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς «Greek Mafia” και» «Don Corleone”.

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες Στίγκα, ο ίδιος είχε κληθεί δύο φορές σε κατάθεση ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αλλά με δημόσιες δηλώσεις του είχε επιχειρήσει να αμβλύνει τις αρχικές καταγγελίες του, ωστόσο δεν είναι γνωστό τι κατέθεσε ενώπιον της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Πάντως, στο εισαγγελικό έγγραφο που δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις για το κόμμα Σπαρτιάτες καθώς με αυτό ζητείται η άδεια της Βουλής για να δώσουν εξηγήσεις οι έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών και συγκεκριμένα οι

1)Αθανάσιος Χαλκιάς2)Χαράλαμπος Καστιβαρδάς 3)Γεώργιος Μανούσος 4)Αλέξανδρος Ζερβέας,5)Ιωάννης Δημητροκάλλης,

6)Διονύσιος Βαλτογιάννης, 7)Γεωργίος Ασπιώτης 8)Μιχαήλ Γαυγιωτάκης 9)Ιωάννης Κόντης, 10)Πέτρος Δημητριάδης και 11)Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Πηγή eleftherostypos


 

Σχόλια