Ράδιο Βήτα

Γεωργιάδης: Άσχετος ο Κασσελάκης

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η επενδυτική βαθμίδα και το Ταμείο Ανάκαμψης θα βοηθήσουν την Ελλάδα να έχει οικονομική ανάπτυξη, σε μία εποχή που η Ευρώπη είναι σε οικονομική ύφεση

Τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μας συμφέρει να υπάρχει ειρήνη»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και για το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός.

«Σκεφτόμουν αν κάποιος είναι στη μεριά του Ισραήλ και ξυπνούσε μία μέρα πριν από 2 βδομάδες και σφάζανε τόσο κόσμο στα χωριά του. Και μετά από 2 βδομάδες έλεγαν “κάνε κατάπαυση του πυρός και θα σου δώσω τους ομήρους”. Θα το δεχόμασταν; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας που και έχασαν τη ζωή τους, και θα χάσουν τη ζωή τους αν γίνει εισβολή και θα έχουν φοβερή μοίρα. Είμαστε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θέλει να βλέπει αθώα παιδιά να υποφέρουν κατά αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη δεν μπορούμε να μην δούμε και την πραγματικότητα. Εκείνη η περιοχή δεν μπορεί να γυρίσει στην περίοδο πριν την 7η Οκτώβρη σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είπε αρχικά.

«Εμάς μας συμφέρει να υπάρχει ειρήνη. Κάθε πόλεμος είναι εξ ορισμού κάτι κακό. Στην προκειμένη περίπτωση σίγουρα θα μας επηρεάσει τουλάχιστον στις προσφυγικές ροές. Το ποιος θα είναι ο βαθμός επηρεασμού εξαρτάται από το ποιο θα είναι το γεγονός. Η κατάσταση στην Ευρώπη με την τρομοκρατία είναι σε τρομακτική κατάσταση. Με όλα όσα έγιναν σε Γαλλία και Βρυξέλλες, με τις εν ψυχρώ δολοφονίες, πιστεύετε ότι η αντίδραση των Ευρωπαίων θα είναι ήπια ή θα γεμίσει πολιτικές, κοινωνικές συγκρούσεις και αλλαγές;», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ερώτημα τι σημαίνει για την οικονομία η επενδυτική αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor’s, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι είναι το μεγάλο θετικό νέο της ημέρας για την ελληνική οικονομία.

«Έχοντας υπάρξει μέλος του οικονομικού επιτελείου που έφτασε σε αυτόν τον άθλο αισθάνομαι περηφάνια. Ευχαριστώ τον κ. Μητσοτάκη που με είχε σε αυτή την ομάδα, και πάνω από όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό, που με φοβερές θυσίες έφτασε σε αυτό το σημείο, γιατί δεν είναι κάτι εύκολο και αυτονόητο. Δεν είναι αυτόματο, αλλά επιτρέπει από σήμερα, σε μία σειρά από επενδυτικά κεφάλαια του πλανήτη – που είναι στο σύνολο είναι τρισεκατομμύρια ευρώ – να έρθουν όλα αυτά στην Ελλάδα. Αλλά ακόμα και ένα μικρό κλάσμα να έρθει στην Ελλάδα, και ορισμένα θα είναι υποχρεωμένα να έρθουν στην Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα έχει μία εισροή αρκετών ξένων κεφαλαίων που μέχρι σήμερα δεν τα είχε» συμπλήρωσε.

«Στην καθημερινότητα αυτό σημαίνει: μικρότερα επιτόκια δανεισμού για το κράτος και τις επιχειρήσεις, άρα μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα λόγω της επενδυτικής βαθμίδας και του Ταμείου Ανάκαμψης φαίνεται πως τα επόμενα για την Ευρώπη χρόνια, να έχει μία οικονομική ανάπτυξη, σε μία εποχή που η Ευρώπη είναι σε οικονομική ύφεση. Άρα θα επιταχυνθεί η σύγκλισή μας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μεγάλη επιτυχία, το είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό προεκλογικά», ανέφερε συμπληρωματικά ο υπουργός Εργασίας.

«Άσχετος ο Κασσελάκης»

Για την κριτική της αντιπολίτευσης σχολίασε: «Θα ήθελα όλοι οι Έλληνες να απολαμβάνουν ένα όμορφο σπίτι στα Χάμπτονς όπως του κ. Κασσελάκη. Φαντάζομαι τον κ. Κασσελάκη μετά την πρώτη νύχτα του γάμου του να κάθεται στα Χάμπτονς μπροστά στη λίμνη και να σκέφτεται τους “φτωχούς Έλληνες”. Κάποια στιγμή και η υποκρισία έχει τα όριά της. Εγώ παλιά με τους Αριστερούς, γιατί η κατάσταση πλέον έχει γίνει “κουλουβάχατα”, μπορούσα να έχω μία κανονική ιδεολογική σύγκρουση. Δεν μπορείς να πεις ότι ο Κασσελάκης είναι ταξικός εχθρός του καπιταλισμού. Θα του πρότεινα να πουλήσει στην περιουσία του και να έρθει να ζήσει στην Ελλάδα με τους φτωχούς, όχι να μας το παίζει από τα Χάμπτονς με δάκρυα».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ υποκριτική τη δήλωση του κ. Κασσελάκη. Ό,τι έχουμε κάνει για τον ελληνικό λαό, ο κ. Κασσελάκης δεν το ξέρει από εκεί που είναι, είναι άσχετος. Για τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ ρωτήστε με, όχι για τον Κασσελάκη».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Καταρχάς πολύ καλά έκανε και παντρεύτηκε τον σύντροφό του και να του ευχηθούμε να έχει μία πολύ ευτυχισμένη ζωή με τον κ. Τάιλερ που είναι και πολύ συμπαθής. Στην Ελλάδα μπορεί να ζήσει ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Τάιλερ, δεν απαγορεύεται, μπορεί να κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον κ. Τάιλερ. Όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ανακοινώσει πως δεν υφίσταται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει κατά συνείδηση. Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι τα άτομα που είναι σε ομοφυλοφιλική σχέση μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Καλό» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε και για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε έχει πολύ καλές ειδήσεις για τους Έλληνες. Πρώτον, δεν θα περικόπτεται το 30% της σύνταξης, στους εργαζόμενους συνταξιούχους και από 1/1/24 να παίρνουν το 100% της σύνταξης τους και να πληρώνουν υπέρ ΕΦΚΑ το 10% του μισθού που θα λαμβάνουν από την επιπλέον δουλειά τους. αυτό σημαίνει κέρδος περίπου 2.500 ευρώ τον χρόνο. Δεύτερον επιτρέπουμε στους κατόχους αναπηρικής σύνταξης να εργάζονται. Τρίτον επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας και το εξομοιώνουμε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες και για αγρότες και μισθωτούς», υπογράμμισε.

«Γίνονται οι υπολογισμοί, αλλά είναι πέριξ του 3% η αύξηση των μισθών των συνταξιούχων. Μέσα στο νομοσχέδιο είναι και το επίδομα προσωπικής διαφοράς», τόνισε κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης. 

Πηγή tanea

 

Σχόλια