Ράδιο Βήτα

Απάντηση Αυτιά σε Κασσελάκη: Δεν έκανα ομοφοβικό σχόλιο

Όπως είπε ο Γιώργος Αυτιάς δεν θέλει να μην έχει καμία συσχέτιση με τέτοιου είδους πρακτικές, και πως 35 χρόνια στην δημοσιογραφία τιμά τους θεσμούς, όπως τιμά και το θεσμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Αυτιά

«Το σχόλιό μου σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου τους κανόνες ζωής και το σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της πολιτείας και των κομμάτων, μη δε εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο σέβομαι θεσμικά, ανέκαθεν. 35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων, πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Επαναλαμβάνω, μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα που δε συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου, ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου. Σεβασμός παντού και σε όλα. Και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή λοιπόν είναι η δική μου τοποθέτηση. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. 35 χρόνια αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η δήλωσή μου».

Μάλιστα πρότεινε στον κ. Κασσελάκη όποτε θέλει να πάει στην εκπομπή και να συζητήσουν για όλα τα θέματα.

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές ακυρώνουν τις εμφανίσεις στον ΣΚΑΪ μετά τα σχόλια Αυτιά

Να μποϊκοτάρουν τη σημερινή εκλογική βραδιά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αποφάσισαν οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τον σάλο για το σχόλιο του Γιώργου Αυτιά προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ακύρωσαν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στα πάνελ για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους προς τον Πρόεδρο του κόμματος.

Σε ανάρτησή της στo Facebook η Νίνα Κασιμάτη αναφέρει: «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια ρατσιστικού οχετού, ακυρώνω την προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνισή μου στην αυριανή εκλογική βραδιά του #ΣΚΑΪ».

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του

Ένα σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του στον ΣΚΑΙ προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη μέσω Twitter, καθώς προφανώς το έκρινε ως ομοφοβικό.

Αναφερόμενος στην επικείμενη στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελάκη, ο κ. Αυτιάς άφησε ένα υπονοούμενο με αφορμή την ύπαρξη γυμναστηρίου στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης, προκειμένου να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία.

«Στη Θήβα, δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ καλά το έχουν κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι όταν πάει ο κ. Κασσελάκης» ανέφερε ο κ. Αυτιάς, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε ανάρτησή του πως «οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα».

Παράλληλα, κάλεσε το κανάλι του Φαλήρου «να ξεριζώσει την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του».

Είχε προηγηθεί, πολύ πρόσφατα, ένα σχόλιο του Βασίλη Χιώτη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ ο κ. Αυτιάς αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι στο στρατόπεδο των νεοσύλλεκτων στη Θήβα έχει και γυμναστήριο και… «να δούμε τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο», όπως ανέφερε, εάν παρουσιαστεί εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του.

Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; «Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;»

Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα.

Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του. Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας.

Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του. 

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια