Ράδιο Βήτα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κουρέτα στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Δημήτρης Κουρέτας που εκλέχθηκε στη θέση του περιφερειάρχη, θέση την οποία κατέχει μέχρι τέλη του 2023 ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία κ. Αγοραστός, με δηλώσεις τους, έδειξε την πρόθεση του να συνεργαστεί με όλους για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

«Είμαι πανέτοιμος, θα συνεργαστώ με όλους»

Την πρόθεση του να συνεργαστεί με όλους εξέφρασε ο κ. Κουρέτας σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα «Κοινωνία ώρα Μέγκα», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι παρόν και μάχιμος.

«Τα νερά θα απομακρυνθούν σε 570 ημέρες έλεγε η μελέτη που είχαν κάνει οι Ολλανδοί. Αυτά είναι ζητήματα ανοιχτά, τα οποία πρέπει να υπάρχουν τεχνικές συζητήσεις για αυτά τα θέματα όσον αφορά και το νερό αυτό πού θα πάει, πώς θα γίνει η διέξοδός του για να φύγει από εκεί, να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξανακαλλιεργήσουν», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

«Οι αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί ισότιμα. Υπάρχουν κάποια χωριά τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν αποζημιωθεί, αλλά έχει αποζημιωθεί ένα 20%, ενώ άλλα χωριά που επλήγησαν πολύ λιγότερο, έχουν αποζημιωθεί κατά 60%».

«Θέλω να πάρω μια γραπτή ενημέρωση από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι και επίσης να δω τα χρονοδιαγράμματα και των αποζημιώσεων, όχι μόνο των καλλιεργειών. Είμαι έτοιμος, όχι μόνο δε θα ‘παγώσουν’, αλλά είμαι έτοιμος να πληροφορήσω τι έχει συμβεί και να πληροφορηθώ και να μου δώσουν ένα άμεσο χρονοδιάγραμμα για να ξέρω τι προβλεπόταν».

«Το θέμα είναι ότι αυτά που έγιναν προεκλογικά, κρίθηκαν και ολοκληρώθηκαν, ο κόσμος τα αξιολόγησε. Εγώ είμαι εδώ, είμαι μάχιμος από την πρώτη ημέρα να ενημερωθώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν υπάρχει χρονοτριβή σε οτιδήποτε», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Επιχειρησιακά είμαι πανέτοιμος. Εγώ θα συνεργαστώ με όλους, δεν έχω κάποιο θέμα. Από τη θέση μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλες τις πόλεις και όλους τους δήμους στον βαθμό που εμπλέκονται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, να βοηθήσω να λυθούν θέματα. Για εμένα δεν υπάρχει μπλε, πράσινο και κόκκινο. Εγώ θέλω να λύσω τα προβλήματα, υπάρχει μια μεθοδολογία να μπορέσουμε να τα προσεγγίσουμε κατά τρόπο που είναι στην κοινωνία διαφανής, να είναι καλύτερα για τους πολίτες, βάσει των πρωτοκόλλων και των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Πηγή tovima

 


Σχόλια