Ράδιο Βήτα

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι δεν παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.

Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει στο δικαστήριο, γιατί δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ κάποιον κατηγορούμενο όσα χρόνια είναι δικηγόρος.

«Δεν έχω αφήσει ποτέ πελάτη μου. Και βέβαια θα επιστρέψω στη δίκη. Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Κούγιας», ξεκαθάρισε ο ποινικολόγος.

Στην ερώτηση αν η αρχική ανακοίνωση παραίτησης και η αποδοχή της από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια κίνηση για να κερδίσει χρόνο ενόψει της απολογίας της, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε «ποιο χρόνο; Για ποιο πράγμα; Αλίμονο μετά από 9 μήνες αν δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. Άλλα είναι τα σπουδαία θέματα που αναδείχθηκαν στη διαδικασία».

«Κατέθεσαν κορυφαίοι επιστήμονες, με τη βιβλιογραφία απέδειξαν ότι είναι αθώα. Επίσης το κυριότερο από όλα: Ο ιατροδικαστής που κατέστησε κατηγορουμένη την κ. κατηγορουμένη, ο κ. Μπουζιάνης, είπε τα εξής: Ότι στην Αστυνομία έγραψαν άλλα από την κατάθεση του.

«Στην ασφάλεια μου άλλαξαν την κατάθεσή μου. Εγώ ποτέ δεν είπα αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Εγώ ποτέ δεν είπα αν η ουσία είναι αυτή», ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης. Είπε ότι του άλλαξαν την κατάθεσή του. Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση. Οι γιατροί στο Παίδων είπαν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Του χορηγήθηκαν φάρμακα μεταξύ των οποίων η κεταμίνη. Ζήτησε να κληθούν κι άλλοι καθηγητές, που δεν βρήκαν τίποτα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγή topontiki

Σχόλια