Ράδιο Βήτα

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερή η ΝΔ – Πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλώνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση GPO για το Star, καθώς το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτει στο 12,9%. Το ΠαΣοΚ από την πλευρά του αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας στο 11,9%.

Στην έρευνα της GPO, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα, από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Αντώνη Παπαργύρη, αποτυπώνονται και οι διαθέσεις του κόσμου (τόσο το γενικό κοινό όσο και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) ως προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και οι κινήσεις των διαφωνούντων

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 12,9%, μόλις στη μία μονάδα διαφορά από το ΠαΣοΚ που ωστόσο παραμένει στο 11,9%. Ακολουθούν, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, έναντι 13,8% που απαντούν το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Κεντροδεξιός ο Κασσελάκης λέει το 17%, μόλις 6,1% τον θεωρεί Αριστερό

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ.Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.

Η ακρίβεια παραμένει το το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με το 55,5% των ερωτηθέντων. 

Πηγή tovima


Σχόλια