Ράδιο Βήτα Chatbox

Γάζα: 24 ομήρους παρέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός

Εικοσιτέσσερις ομήρους παρέλαβε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, οι οποίοι κρατούνταν στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Επιπλέον, το Κατάρ έκανε λόγο για 39 Παλαιστίνιους- γυναίκες και παιδιά- που αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές.

Ένας αριθμός Ταϊλανδών πολιτών απελευθερώθηκε εκτός της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και μεταφέρεται εκτός της Γάζας μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, συμπλήρωσε ο Μαχίντ αλ Ανσάρι σε ανάρτησή του στο X.

Σύμφωνα με ισραηλινά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, περίπου στις 5 μ.μ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, 13 γυναίκες και παιδιά από το Ισραήλ πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της διέλευσης της Ράφα, και παρελήφθησαν από ισραηλινές δυνάμεις, προκειμένου να μεταφερθούν στο Ισραήλ.

«Απερίγραπτος ο βαθύς πόνος των συγγενών»

Παράλληλα, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε πως οι ομάδες του ξεκίνησαν μια πολυήμερη επιχείρηση με στόχο να διευκολύνουν την απελευθέρωση και μεταφορά των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Ο βαθύς πόνος τον οποίο νιώθουν οι συγγενείς που είχαν χωριστεί από τους αγαπημένους τους είναι απερίγραπτος. Αισθανόμαστε ανακούφιση που ορισμένοι εξ αυτών θα ξανασμίξουν έπειτα από μακρά αγωνία», δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, περιφερειακός διευθυντής για τη Μέση Ανατολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ, βρίσκεται σε ισχύ τετραήμερη κατάπαυση του πυρός. 

Πηγή naftemporiki

Σχόλια