Ράδιο Βήτα

Μιχάλης Κατσουρής: Συνελήφθη 35χρονος Έλληνας ως ύποπτος για τη δολοφονία

Η πιθανή συμμετοχή ενός 35χρονου Έλληνα στα βίαια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 35χρονος συνελήφθη εχθές από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ποινή φυλάκισης 12 μηνών αλλά  χρηματικό πρόστιμο για εμπλοκή σε παλαιότερα επεισόδια στον Βόλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ληφθεί γενετικό υλικό από τον συλληφθέντα και θα έρθει σε αντιπαραβολή με το DNA που είχε βρεθεί σε δύο μαχαίρια, το ένα είχε και το αίμα του θύματος και δεν έχει ταυτοποιηθεί και θα ερευνηθεί αν υπάρχει κάποια διασύνδεση του συγκεκριμένου άνδρα με τη δολοφονία του Μιχάλη.

Ποινές σε 5 αστυνομικούς

Την ίδια ώρα, πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν σε 5 αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Συγκεκριμένα, για τα επεισόδια έχουν αποδοθεί πειθαρχικές ευθύνες σε πέντε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς που υπηρετούν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο και επίπληξη κατά περίπτωση. Αξίζει να σημειωθεί πως απαλλάχθηκε των ευθυνών του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους.

DNA σε δύο μαχαίρια

Σύμφωνα με την έκθεση από τη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων, που αριθμεί περίπου 80 σελίδες, σε δύο μαχαίρια που εντοπίστηκαν στο σημείο, εκ των οποίων το ένα αποδίδεται σε Κροάτη κατηγορούμενο, εντοπίστηκε μίγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη.

Πρόκειται για ένα 23χρονο Κροάτη, ο οποίος στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως το εν λόγω μαχαίρι (σουγιάς) δεν ήταν δικό του και είχε ζητήσει να εξεταστεί για δακτυλικά αποτυπώματα.

Συγκεκριμένα στην απολογία του είχε αναφέρει: «Δεν είχα κανένα μαχαίρι, ούτε και είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Δεν είχα καμία επαφή με κανένα οπαδό της ΑΕΚ. Μετά από λίγο το συμβάν τελείωσε και φύγαμε. Αργότερα μας σταμάτησαν οι αστυνομικοί και παραδόθηκα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Όταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι το οποίο θεώρησε δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του 23χρονου, στο σουγιά δεν εντοπίστηκε ούτε γενετικό υλικό του, ούτε αποτυπώματα του. 

Πηγή tanea.gr

 

Σχόλια