Ράδιο Βήτα

Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη-Κασσελάκη

Έναν σύντομο διάλογο για τους απόδημους είχαν μπροστά στις κάμερες, στην πρώτη τους συνάντηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών μετά την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης (01/11).

Όλος ο διάλογος:

Μητσοτάκης: Καλημέρα κύριε πρόεδρε

Κασσελάκης: Καλημέρα, πώς είστε;

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Καλό μήνα. Προσαρμοστήκατε στους καινούργιους χώρους;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μία μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα, και στην Ελλάδα. Όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη, είναι εθνικό στοίχημα, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, σε μία χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες.

Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Μητσοτάκης: Θα τα συζητήσουμε. Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το πρόσθετο δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε.

Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει. 

Πηγή enikos

Σχόλια