Ράδιο Βήτα

Ερντογάν: Νέα επίθεση στο Ισραήλ

Νέα επίθεση στο Ισραήλ διαμηνύοντας ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους Παλαιστίνιους και σημειώνοντας πως η προστασία τους στη Γάζα από τις ισραηλινές θηριωδίες είναι υποχρέωσή της, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ποτέ δεν αφήσαμε τους αδελφούς μας στη Γάζα απροστάτευτους, αβοήθητους και μόνους και ποτέ δεν θα το κάνουμε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας στις 5 Νοεμβρίου.

«Στα 21 χρόνια της διακυβέρνησής μας, έχουμε αποκτήσει την εμπειρία της αντιμετώπισης όλων αυτών των συγκρούσεων»

«Είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που διαπράττονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου», είπε ακόμα ο Ερντογάν σύμφωνα με τη Hurriyet και μίλησε για «ιστορική υποχρέωση» της Τουρκίας να εκθέσει «τα εγκλήματα αυτών που διέπραξαν αυτή την ανήθικη, αδίστακτη, κατάπτυστη σφαγή σε όσους τους υποστηρίζουν».

«Δολοφόνοι που σκοτώνουν παιδιά, μητέρες και αθώους σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη- Είναι ανθρώπινο καθήκον μας να κρατήσουμε τους κλέφτες που κλέβουν την περιουσία των καταπιεσμένων», είπε ακόμα.

«Ηθικό καθήκον της Τουρκίας να προστατεύσει τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ»

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι είναι επίσης ηθικό καθήκον της Τουρκίας να προστατεύσει τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ. «Πρέπει να γίνει γνωστό ότι εμείς, στην πραγματικότητα, κάνουμε περισσότερα απ’ όσα φαίνονται σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα και τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η Τουρκία «βρίσκεται στο κέντρο του δακτυλίου της φωτιάς». «Δόξα τω Θεώ, έχουμε τη δύναμη, τα μέσα, την ικανότητα και την εμπειρία να αποτρέψουμε αυτή τη φωτιά από το να βλάψει τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα όπως είπε και η σταθερότητα επικρατήσουν στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου θα είναι χάρη στις προσπάθειες της Τουρκίας. Ακόμα τόνισε ότι «τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ θα εξασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις χώρες και θα εξασφαλίσουν τη μόνιμη εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια και τον Καύκασο».

«Στα 21 χρόνια της διακυβέρνησής μας, έχουμε αποκτήσει την εμπειρία της αντιμετώπισης όλων αυτών των συγκρούσεων και της δημιουργίας μηχανισμών που αναλαμβάνουν να τις αντιμετωπίσουν», δήλωσε ακόμα ο Ερντογάν. 

Πηγή in.gr

Σχόλια