Ράδιο Βήτα

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στην κρίση

Ανένδοτος στις πιέσεις να παρέμβει στη σύγκρουση που εκδηλώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας, μένοντας σταθερός στην απόφασή του να τηρήσει στάση ουδετερότητας απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να εμπλακεί στη διαμάχη των αμφισβητιών του Στέφανου Κασσελάκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, το κλίμα πιέσεων συντηρείται. Μάλιστα ούτε τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση ή να διεκδικήσει ρόλο «ειρηνοποιού», ή πού περισσότερο να «μαλώσει» τη νέο ηγεσία και μάλιστα δεν πρόκειται καν να παραστεί στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η απαίτηση γίνεται όλο και πιο έντονη με αφορμή τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο, με την «Εφημερίδα των Συντακτών» μάλιστα να του απευθύνει έκκληση, μέσω κεντρικού της άρθρου, υπό τον τίτλο «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, Αλ. Τσίπρα».

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε».

Πάντως τόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας, όσο και ο Χρήστος Γιαννούλης που κλήθηκαν να σχολιάσουν το ενδεχόμενο ή την ανάγκη παρέμβασης του κ. Τσίπρα ήταν από επιφυλακτικοί, έως αρνητικοί.

«Δεν χρειαζόμαστε τοποτηρητή» είπε ο πρώτος, ενώ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «δεν είναι στιγμή να αναλωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Έχει και πιο κρίσιμες στιγμές στην πορεία για να συμβεί κάτι τέτοιο», εννοώντας πρωτίστως τις αντιπολιτευτικές ανάγκες του κόμματος. 

Πηγή topontiki

Σχόλια