Ράδιο Βήτα

«Το Ισραήλ εμπόδισε την απελευθέρωση ομήρων», λέει η Χαμάς

Σε νέους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στη Γάζα προχώρησε το Ισραήλ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, την ώρα που συνέχισε τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη.

Πάνω από 10.300 είναι οι νεκροί στον ένα μήνα φρίκης μετά την επίθεση της Χαμάς και την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε για άλλη μια φορά να φτάσει σε απόφαση για ανθρωπιστική εκεχειρία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η Γάζα γίνεται «νεκροταφείο για τα παιδιά» αφού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4.237.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν δέχεται τις εκκλήσεις για ανθρωπιστική εκεχειρία

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις και έχει αποκόψει την πόλη της Γάζας από το νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Οι IDF συνεχίζουν να χτυπούν σε νοσοκομεία και σε σχολεία τα οποία θεωρούν «νόμιμους στόχους», καθώς κατηγορούν τη Χαμάς ότι βρίσκει κάλυψη εκεί.

Έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση στη Βρετανία ενόψει των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης Cobra «για να συντονίσει την αντίδραση της κυβέρνησης στην κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα».

«Θα εξετάσουμε ένα ευρύ φάσμα τομέων, αλλά προφανώς θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στον αντίκτυπο της τρομοκρατικής επίθεσης στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου και στο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα γύρω από τη συνοχή των  κοινοτήτων στη Μ. Βρετανία».

Η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω ανησυχιών των υπουργών σχετικά με τις φιλοπαλαιστινιακές πορείες που έχουν προγραμματιστεί για την Ημέρα Εκεχειρίας, καθώς και εν μέσω της αύξησης των αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών περιστατικών στη Βρετανία.

Αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να αρθεί η απαγόρευση αντιπολεμικών διαδηλώσεων

Η Adalah – το Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Αραβικών Μειονοτήτων στο Ισραήλ – δηλώνει ότι υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ακύρωση της απόφασης της αστυνομίας να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Γάζα.

Η ισραηλινή αστυνομία αποφάσισε νωρίτερα να μην χορηγήσει άδειες για διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στις παλαιστινιακές πόλεις Umm al-Fahm και Shakhnin στο Ισραήλ. 

Πηγή in.gr

Σχόλια