Ράδιο Βήτα

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων της ομάδας Αχτσιόγλου

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη των 6+6 στρέφονται σήμερα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίκεινται αποφάσεις για την τάση των Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου και συγκεκριμένα για το αν θα παραμείνουν στο κόμμα ή θα κάνουν το βήμα εξόδου και πότε. Στην διαδικτυακή πανελλαδική σύσκεψη αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 1.000 άτομα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, έριξε τους τόνους με την χθεσινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς μίλησε για την ανάγκη ενός «εσωκομματικού συμφώνου συμβίωσης» ενώ άφησε στην άκρη τα περί «αποστατών» λέγοντας απλώς ότι τις επιλογές του καθενός θα τις κρίνει η ιστορία.

Ενδεχομένως, μικρή σημασία έχουν τα μηνύματα Κασσελάκη, την τελευταία στιγμή, καθώς η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί εδώ και καιρό, η πλειονότητα της βάσης των 6+6 δείχνει να «βράζει» και οι δυνάμεις του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αποδρομή. Με άλλα λόγια ακόμη και αν η ομάδα των 6+6 επιλέξει να παραμείνει, πιθανόν αυτό να συμβεί με απώλειες, αφού κάποιοι ενδεχομένως να φύγουν κατά μόνας, ενώ γενικότερα, σε επίπεδο συσχετισμών θα είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη στις μάχες που θα κληθεί να δώσει, κάτι το οποίο ασφαλώς βαραίνει στην ζυγαριά των αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξε και η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με διαδοχικές επαφές με στόχο να αποτρέψει την έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου η οποία θα σημάνει την αλλαγή φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επαφές με τον στενό συνομιλητή της Έφης Αχτσιόγλου και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον Στέφανο Κασσελάκη -στον οποίο έκανε αυστηρές συστάσεις για τήρηση του καταστατικού και λειτουργία των οργάνων με «συμπεριληπτικότητα» – και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Αν και από την ομάδα Αχτσιόγλου αφήνουν να εννοηθεί ότι οι κινήσεις αυτές δεν αλλάζουν τα δεδομένα μένει να φανεί στην πράξη αν οι κινήσεις Τσίπρα ήρθαν όντως πολύ αργά όπως πολλοί έχουν υπογραμμίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ή αν έστω και καθυστερημένα έπιασαν τόπο. 

Πηγή topontiki

Σχόλια