Ράδιο Βήτα

Μήνυμα Μπάιντεν στους ομήρους της Χαμάς

Μήνυμα ελπίδας έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στους ομήρους της Χαμάς και στις οικογένειές τους λέγοντας «κάντε υπομονή, ερχόμαστε».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι συμμετέχει σε καθημερινές συσκέψεις με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετική έκβαση.

«Κάντε κουράγιο,ερχόμαστε», ήταν το μήνυμα που έστειλε στις οικογένειες των ομήρων, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι συνομιλεί καθημερινά με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με στόχο την απελευθέρωση ομήρων, αποφεύγοντας όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι στο νότιο Ισραήλ και περισσότεροι από 240 απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Μόλις τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε «απερίφραστα» την ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός 3χρονου παιδιού με αμερικανική υπηκοότητα του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Οι οικογένειες των ισραηλινών ομήρων της Χαμάς ξεκίνησαν σήμερα πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ, απαιτώντας από την κυβέρνηση Νετανιάχου να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Στην Ουάσινγκτον διοργανώνεται απόψε πορεία αλληλεγγύης στο Ισραήλ, έπειτα από πληθώρα διαδηλώσεων σε αρκετές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι σήμερα, από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό της Χαμάς. 

Πηγή ethnos

Σχόλια