Ράδιο Βήτα

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την εμπρηστική στάση Κασσελάκη

Κορυφώνεται η πρωτοφανής αντιπαράθεση ανάμεσα στα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και τη χθεσινή εμπρηστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι εργασίες της δεύτερης μέρας της θυελλώδους συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να αρχίσουν περίπου στις 11 π.μ. και να ολοκληρωθούν το απόγευμα με ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Χθες όμως το προεδρείο απέρριψε οριακά (με ψήφους 4 προς 3) να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος να το απορρίπτει με αποτέλεσμα να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προεδρείου (πρόεδρος ο Παναγιώτης Ρήγας), η οποία επίσης απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 90 άτομα να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

Πρόκειται για την «Ομπρέλα», την ομάδα των «6+6», το δίκτυο Τεμπονέρα και αρκετά μεμονωμένα στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, οι ομάδες συνεδρίαζαν έως αργά το βράδυ εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε διχαστικός δίνοντας τελεσίγραφο στην Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών, που είχαν εκφραστεί εναντίον του, αλλιώς θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Επιχείρησε να κάνει το μαύρο - άσπρο υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών «δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας». Έκανε λόγο για «χορό υβριστών», δήλωσε πως βαρέθηκε να ακούει αναλύσεις για τις διαγραφές και πως «είναι η τελευταία φορά που τα εσωκομματικά απασχολούν το κόμμα».

Πληροφορίες ανέφεραν χθες πως ο κ. Κασσελάκης αναμενόταν να συμμετέχει σήμερα το πρωί στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και στη συνέχεια θα πάει στο ξενοδοχείο «President», όπου θα κλείσει τη συνεδρίαση της K.E.. 

Πηγή efsyn

Σχόλια