Ράδιο Βήτα

Ασπρόπυργος: Κραυγή αγωνίας από μαθητές και γονείς (Βίντεο)

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, όταν ομάδα ανήλικων Ρομά ενεπλάκη με μαθητές του σχολείου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε χρήση ακόμα και αιχμηρών αντικειμένων.

Σοκ προκαλούν μαρτυρίες από το εν λόγω σχολείο, για συνεχή περιστατικά εκφοβισμού παιδιών και βίας από συμμορίες ανηλίκων.

Στο Newsbomb.gr και την κάμερα του Χάρη Γκίκα μίλησε μία μαθήτρια Γ Γυμνασίου, η οποία έπεσε η ίδια θύμα βίας κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς.

«Πέρυσι είχε γίνει ένα πολύ άσχημο περιστατικό που βίωσα και μπορώ να πω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εγκληματικότητα στο σχολείο», είπε, ενώ περιέγραψε τι συνέβη. «Συμμαθήτριές μου στην ώρα του διαλείμματος με ακολούθησαν και άρχισαν να με χτυπάνε και όλο το σχολείο τράβαγε βίντεο, δεν βοήθησε κανένας μπορώ να πω ότι ήταν πολύ άσχημο, με χτύπησαν στο κεφάλι. Αυτό έγινε στις 16 νοεμβρίου 2022, όλοι τράβαγαν βίντεο, με ακολουθούσαν, μου έκλειναν τον δρόμο, δεν με άφηναν να φύγω. Η εγκληματικότητα σε αυτό το σχολείο έχει φτάσει στα ύψη».

Για το συμβάν που σημειώθηκε αναφέρει: «Ήταν πραγματικά μια εμπειρία που τα άλλα παιδιά τη νιώσανε αλλά τρομάξαμε όλοι πάρα πολύ. Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο. Ήμουν εδώ, ήμουν στην τάξη, είχαμε μάθημα εκείνη την ώρα, αλλά ήρθε ένα παιδί μέσα στην τάξη μου το οποίο βοήθησε το παιδί που χτύπησαν, είχε αίματα πάνω του. Μου είπε ότι χτύπησαν ένα παιδί και βοήθησε τον φίλο του, το παιδί αυτό είπαν ότι είναι σε κατάσταση σοκ», ενώ για τη συμπλοκή λέει: «Ήταν φίλοι παιδιών μέσα από το σχολείο ήταν παρέες, ήταν Ρομά και δικοί μας και εξωτερικοί».

Μάστιγα η βία στα σχολεία τα τελευταία δύο χρόνια

Στην κάμερα του Newsbomb.gr μίλησε και η κα Γεωργία Νιάου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Με ειδοποίησαν γονείς και ήρθα. Όπως ενημερώθηκα 25 άτομα εξωσχολικοί επιτέθηκαν σε κάποια άλλα παιδιά πάλι εκτός σχολείου, αλλά πήραν μέρος και δικά μας παιδιά. Όλα έγιναν εκτός σχολείου, στον δρόμο, δεν έγινε τίποτα στο προαύλιο, ψάχνουμε κι εμείς να δούμε εάν υπάρχει τραυματισμένο παιδί. Ασθενοφόρο δεν ήρθε να παραλάβει παιδί. Γονείς είπαν ότι είδαν παιδί να φεύγει με αυτοκίνητο, δεν έχουμε όμως καμία ενημέρωση», εξηγεί.

«Μίλησα με τη διευθύντρια και ο σύλλογος ήταν εκεί και η ένωση και ο νέος δήμαρχος Ασπροπύργου και μιλήσαμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαλειφθεί η βία που τα τελευταία δύο χρόνια πλήττει τα σχολεία μας».

«Όλο αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει ίση κατανομή μαθητών στα σχολεία της πόλης μας και όλο το βάρος το έχουν επωμιστεί το 2ο και το 3ο γυμνάσιο. Περιστατικά βίας υπάρχουν συνέχεια, Υπάρχει μία ομάδα Ρομά που τα ξεκινά», λέει. «Είναι παιδιά κι αυτά και σίγουρα έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, αλλά πρέπει να σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα και να κατανοήσει ότι πρέπει με κάποιον άλλο τρόπο να βοηθήσει και αυτά τα παιδιά. Χρειάζονται υποστήριξη να παραλαμβάνουν ομάδες υποστήριξης ίσως αυτά τα παιδιά, να τα βοηθήσουν να ενταχθούν, τα περισσότερα ήρθαν αναλφάβητα με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα γιατί ουσιαστικά δεν γίνεται μάθημα, συν ότι έχουμε πολλά κενά από καθηγητές, πολλές ώρες χαμένες διδακτικές, τα παιδιά βρίσκονται στο προαύλιο μόνα τους και δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Από πέρυσι ζητάμε έντονα φύλακα για το συγκεκριμένο σχολείο δυστυχώς δεν μας το παρέχει ο δήμος μέχρι και αυτή τη στιγμή», καταλήγει.

 

Οι γονείς των μαθητών στον Ασπρόπυργο βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, μετά από την άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε Ρομά στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης, με την μαρτυρία ενός παιδιού να προκαλεί σοκ και να κάνει λόγο για μαχαίρωμα με κατσαβίδι!

«Ήρθαν κάποιο εξωσχολικοί και με αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Έναν τον κάρφωσαν με ένα κατσαβίδι πισώπλατα. Κάναμε μάθημα και βγήκαμε έξω και όταν βγήκαμε είδαμε αίματα στο πάτωμα. Έλεγαν θα πάρουν την αστυνομία. Έχουν ξαναγίνει τέτοια περιστατικά», ανέφερε μαθητής στο Newsbomb.gr.

Σοκάρει ανήλικος για τη συμπλοκή σε σχολείο στον Ασπρόπυργο:«Κάρφωσαν μαθητή πισώπλατα με κατσαβίδι»

«Με ενημέρωσε το παιδί μου, το οποίο πάει πρώτη γυμνασίου, με ενημέρωσε πως έγινε μια συμπλοκή στο σχολείο με κάποιους Ρομά. Έχει χτυπηθεί ένα παιδί, το οποίο δεν ξέρουμε που είναι. Λένε πως ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε παιδιά», ανέφερε η μητέρα ενός μαθητή στο Newsbomb.gr.

Ένας πατέρας, μιλώντας στην κάμερα του Χάρη Γκίκα, τόνισε πως πλέον δεν ξέρουν και οι ίδιοι πώς να προστατεύσουν τα παιδιά τους: «Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Ζητάμε μια απάντηση από την αστυνομία. Η αστυνομία η ίδια μας λέει πως δεν μπορεί να μπει μέσα στο σχολείο. Έχουμε αγανακτήσει».

«Έγινε μια επίθεση από Ρομά σε άλλους Ρομά μέσα στο σχολείο. Μεταξύ τους υπήρχε κάποια διαμάχη. Μπήκαν από το κάγκελο. Κινδύνευσαν παιδιά, ένα παιδί πρέπει να είναι στο νοσοκομείο. Είναι ντροπή, ζητάμε από την Πολιτεία να μας προστατεύσει. Δεν ξέρουμε πλέον αν θα πάρουμε τα παιδιά μας πίσω αρτιμελή στο σπίτι. Το παιδί μου πέρσι χτυπήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε. Ο Δήμος και η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια δεν κάνουν τίποτα», πρόσθεσε ο ίδιος πατέρας στο Newsbomb.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο σχολείο έχοντας στην κατοχή τους επικίνδυνα αντικείμενα.

Το χρονικό της επίθεσης

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ανήλικων Ρομά είχε επεισόδιο με μαθητές.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας μετά από τηλεφώνημα καθηγητή, ωστόσο οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. 

Πηγή newsbomb


Σχόλια