Ράδιο Βήτα

Το «καρφί» Μαρινάκη για τον Χάρη Δούκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει για την κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια στρέφοντας τα βέλη του στους κατοίκους που διαμαρτύρονται αλλά και στον Χάρη Δούκα.

Το ζήτημα της κοπής των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και την παρέμβαση του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα δεν πέρασε ασχολίαστο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ο οποίος άφησε αιχμές για όσους διαμαρτύρονται.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της κατασκευής του μετρό και για το ζήτημα των δέντρων παρέπεμψε στην απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας. Ωστόσο, χαρακτήρισε «όψιμες» τις ευαισθησίες όσων διαμαρτύρονται λέγοντας ότι «δεν τους έπιασε ο πόνος για το περιβάλλον» αλλά βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία για «επαναστατική γυμναστική στις πλάτες των πολιτών».

Όσο για τον κ.Δούκα αν και απέφυγε να ταυτιστεί με την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη σημείωσε ότι η θέση του δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση. «Δεν είμαστε αισιόδοξοι για κάποια ζητήματα, όλοι κρίνονται από το έργο τους» υπογράμμισε λέγοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει καθήκον να συνομιλεί με κάθε εκλεγμένο άρχοντα χωρίς να προσδιορίσει πάντως πότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Δούκα. 

Πηγή tovima

Σχόλια