Ράδιο Βήτα

Τσελίκ: Ο Νετανιάχου είναι Ναζί

Σκληρή γλώσσα κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου χρησιμοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΡ υπό την προεδρία του Ερντογάν.

Ο Τσελίκ παρομοίασε τον Νετανιάχου με Ναζί και τζιχαντιστή του ISIS και τον κατηγόρησε ότι διαπράττει γενοκτονία αντίστοιχη της Σεμπρένιτσα από τους Σέρβους.

«Αυτό που έκαναν οι Ναζί, το κάνει τώρα ο Νετανιάχου. Η νοοτροπία του Νετανιάχου δεν διαφέρει από τη νοοτροπία του ISIS. Ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με αυτούς που διέπραξαν τη γενοκτονία στη Σεμπρένιτσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος του Ισραήλ δεν είναι η αυτοάμυνα. Το Ισραήλ στοχεύει τη διεθνή τάξη και το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχει περίπτωση να εκκενωθεί η Γάζα από Παλαιστίνιους - Δεν θα κυριαρχήσουν οι βάρβαροι

Ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε την ετοιμότητα της Τουρκίας να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη με όλες τα μέσα και τις δυνατότητές της, από ανθρωπιστική βοήθεια έως υπηρεσίες υγείας, αλλά η ισραηλινή πλευρά το εμποδίζει αυτό, όπως είπε.

«Δεν θα δεχτούμε ποτέ την εκκένωση της Γάζας. Αυτό αποκλείεται! Η επιλογή "ή εκκενώνετε τη Γάζα ή θα σας σκοτώσουμε όλους" σημαίνει ότι το διεθνές σύστημα έχει χρεοκοπήσει εντελώς και θα κυριαρχήσουν οι βάρβαροι».

Πρωτόκολλο Σουηδίας

Αναφορικά με το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι ακόμη βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από την τουρκική βουλή και ότι δεν αποτελεί μέρος της ‘επείγουσας’ ατζέντας της.

«Ο πρόεδρός μας δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο έχει την εξουσία να αποφασίσει και να το εξετάσει. Εάν κρίνει ότι τα βήματα που έχει λάβει η Σουηδία είναι επαρκή, θα το επικυρώσει. Εάν όχι, δεν θα το εγκρίνει. Η διαδικασία αξιολόγησης και το χρονοδιάγραμμα έχουν ξεκινήσει. Αλλά φυσικά το κοινοβούλιο έχει και επείγουσα ατζέντα. Επομένως, δεν θα ήταν σωστό για μένα να πω κάτι για το χρονοδιάγραμμα. Είναι στην αρμοδιότητα του κοινοβουλίου. Θα έρθει στην ημερήσια διάταξη μετά από τα υπόλοιπα θέματα. Επομένως, το πρώτο στάδιο έχει περάσει τώρα στο δεύτερο στάδιο. Έχει περάσει στο στάδιο της αποστολής του στο κοινοβούλιο και της αξιολόγησής του. Θα το εξετάσουν οι αξιότιμοι βουλευτές». 

Πηγή ethnos


Σχόλια