Ράδιο Βήτα

Γεωργιάδης στη Βουλή: Εάν είχα πει αυτό που μου καταλογίζουν θα είχα παραιτηθεί

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως χαρακτηριστικά είπε θα στηρίξει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να μην γίνει ξανά τέτοιο δυστύχημα και να έρθουν όλα στο φως. 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Μιχ. Κατρίνης ζήτησαν την αποπομπή μου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δήθεν χθεσινές μου αποτρόπαιες δηλώσεις μου ότι ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου θα έπρεπε να με έχει προστατέψει και να έχω αντιληφθεί την διαστρέβλωση που για μικροκομματικούς λόγους θα έκαναν μετά βεβαιότητας την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Προφανώς ποτέ δεν είπα ότι ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Ούτε θα μπορούσα να το έχω πει. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο. Η ερώτηση ήταν ποια είναι η γνώμη μου για το αν πρέπει να γίνει προκαταρκτική η εξεταστική. Και αυτό που είπα ήταν ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται γι αυτό, για τον πολιτικό καυγά. Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται να μην ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα. Δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό τα τσακώνονται τα κόμματα». 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη εάν είχε πει αυτά που του καταλογίζουν θα είχε παραιτηθεί από μόνος του. «Δεν είπα αυτό που εσείς λέτε αλλά ζητώ πραγματικά συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων διότι αυτή η αναφορά έδωσε την ευκαιρία σε σας να κάνετε αυτή τη φασαρία και να τους προκαλέσετε περισσότερο πόνο άθελα μου. Και ασφαλώς δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα να μη γίνει τέτοιο δυστύχημα και να έρθουν όλα στο φως», κατέληξε. 

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης είπε με νόημα πως «για να έρθει να ζητήσει συγγνώμη μάλλον και ο ίδιος αναγνώρισε ότι αυτό που είπε χθες ευλόγως θα πυροδοτούσε αυτή την αλγεινή  εντύπωση».

«Δεν ξέρω πόσοι ενδιαφέρονται αλλά ξέρω έναν που ενδιαφέρεται κι αυτός είναι ο κύριος Μητσοτάκης και αυτή είναι κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στο πολιτικό ερώτημα πόσοι ενδιαφέρονται απαντάει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε και επέμεινε στην ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να αποχωρήσει: «Ο κ. Γεωργιάδης ποια είναι η πολιτική ευθιξία όταν από τη μία υπογράφει και στηρίζει το αίτημα για εξεταστική και από την άλλη λέει ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς».

Για αντίφαση έκανε λόγο από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. «Η τοποθέτηση σας αποτελεί προσβολή τουλάχιστον στους συγγενείς των 57 θυμάτων. Επέδειξε κυνισμό», σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος προσέθεσε ότι «παρά την ευγλωττία και την προσπάθεια που κάνατε σήμερα να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις, η σκιά παραμένει». «Και έρχεται η απόφαση σας να υπερψηφίσετε μία πρόταση που θα ψάξει τις ευθύνες που συνέβη το δυστύχημα. Καταλαβαίνω την ανθρώπινη υποχώρηση. Η πολιτική διάσταση της δήλωσής σας παραμένει και θα αναμετρηθείτε με τη συνείδησή σας». 

Πηγή ethnos

Σχόλια