Ράδιο Βήτα

Ν. Ανδρουλάκης: Πώς «διαβάζει» τη δημοσκόπηση που δείχνει δεύτερη δύναμη το ΠΑΣΟΚ

Την ικανοποίησή του για τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που δείχνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά μετά το 2012 και στην πρόθεση και στην εκτίμηση ψήφου, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πάντως πως «δεν πανηγυρίζει» και πως «χρειάζεται πολύς αγώνας».

«Οι δημοσκοπήσεις μας χαροποιούν, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας και απαιτείται ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών…. Δεν πανηγυρίζω, αλλά χαίρομαι γιατί ξέρω ότι ο μεγάλος στόχος είναι η Ν.Δ. να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να την νικήσει, ένα κόμμα σύγχρονο, με ανανέωση και νέα πρόσωπα και με επιτυχημένο λόγο» δήλωσε στον Ant1.

«Λένε ότι “έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ”. Δεν ισχύει. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2 μονάδες σε πέντε μήνες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, αλλά θέλει δουλειά, δεν θέλει πανηγυρισμούς» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν θέλω πανηγυρισμούς από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε δε πως «το 41% του Μητσοτάκη οφείλεται και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση». «Οι αντίπαλοι είχαν ξεγραμμένη την παράταξη μας, αλλά βήμα – βήμα επανερχόμαστε» πρόσθεσε.

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αυτό που τόνισε στον κ. Κασσελάκη ήταν πως πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. «Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να με δει, έκανε επίσημο αίτημα. Ο κ. Μητσοτάκης με κάλεσε μέσω δημοσιογράφων. Αν με καλέσει ο κ. Μητσοτάκης για ένα συγκεκριμένο θέμα, θα τον συναντήσω, όπως θα συναντήσω κάθε πολιτικό αρχηγό» δήλωσε.

Σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης και κατά του ΚΚΕ.

«Εμείς λέμε να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που αφορά την τηλεδιοίκηση, γιατί αλλιώς, με την Εξεταστική Επιτροπή από το 1997 που ζήτησε το ΚΚΕ, θα πετούν την μπάλα στην κερκίδα ο υπουργός ο κ. Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ δεν κάνω παζάρια, ούτε ανταλλάσσω ψήφους. Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα του 2023, που λέει δεν κάνω Προανακριτική Επιτροπή, αλλά θέλω να δω τι έχει γίνει από το 1997, εγώ δεν κάνω, είναι κοροϊδία» .

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η Ν.Δ. ενισχύει την ιδεοληψία του ΚΚΕ κατά της Ευρώπης, υιοθετώντας την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο από το 1997 και μετά».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συγκαλύψει τον κ. Καραμανλή, υιοθετεί την πρόταση του ΚΚΕ ότι φταίει η πολιτική της Ευρώπης για τον σιδηρόδρομο, ενώ η Ε.Ε. μας έχει πληρώσει την τηλεδιοίκηση και έκανε την Οδηγία για να υπάρχει η τηλεδιοίκηση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων» συνέχισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι « έχει πάγια στρατηγική συγκάλυψης» και πως «το ίδιο έκανε και με τις υποκλοπές». 

Πηγή naftemporiki

Σχόλια