Ράδιο Βήτα

Κασσελάκης: «Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο»

Το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης «δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών» και χρειάζονται λύσεις που «θα ανήκουν στον 21ο αιώνα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας.

«Η κυβέρνηση προωθεί ένα οριζόντιο μέτρο το οποίο φορολογεί και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, μαζί με όσους δεν τηρούν τα δέοντα. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρόβλημα κοιτώντας μόνο την παρενέργεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε πως «η γνώμη μου για την πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και ότι τιμωρεί πολύ τους νέους, που αρχίζουν στους τομείς στους οποίους εργάζεστε».

«Η λύση της κυβέρνησης είναι ένα οριζόντιο μέτρο, στη βάση ότι κανείς δεν δηλώνει την πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «δεν μπορεί μία χώρα να στηριχθεί σε μια τέτοια αντιμετώπιση του πολίτη».

«Δεν καταλαβαίνουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν κάθε μέρα ρίσκο για τη δουλειά τους και δεν μπορεί όλοι να έχουν τα ίδια αποτελέσματα».

«Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για εσάς είναι ελάχιστοι, ενώ οι πόροι που πηγαίνουν στους μεγάλους είναι πάρα πολλοί », είπε ο Σ. Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «φορολογική αλαζονεία» του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει τη βάση της στο 41% του περασμένου Μαΐου, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα «άδικα».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν «επίπονη» για τους ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω των μνημονίων, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι «οι εποχές έχουν αλλάξει» και ότι με τα νέα δεδομένα ο στόχος είναι να «υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης» και υποστήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να στήσουν την καριέρα τους εντός της χώρας αντί να φύγουν στο εξωτερικό επειδή «τιμωρούνται» από το σύστημα.

Πρέπει «να δημιουργήσουμε ενάρετους κύκλους, αντί για φαύλους κύκλους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, για να καταλήξει: «Θέλουμε να βρούμε λύσεις που να ανήκουν στο 21ο αιώνα, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα που ζει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Βερβεσός Δημήτρης, πρόεδρος ΔΣΑ, Κόλλιας Κωνσταντίνος, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Στασινός Γεώργιος, πρόεδρος ΤΕΕ, Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα, αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Ρούσκας Γεώργιος, πρόεδρος συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδας, Μπρουζούκη Μαρία, γενική γραμματέας Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, πρόεδρος ΠΙΣ και η Τραχήλη Αθηνά, πρόεδρος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμμετείχαν οι: Νίκος Παπάς, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο., Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Π.Γ., Χρήστος Γιαννούλης, τομεάρχης Ανάπτυξης, Αγγελική Σαπουνά, Συντονίστρια του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Πηγή efsyn.gr

Σχόλια